Da, ambilor spiriduși le plac gofrele! Asa ca, le diversificăm in fel si chip! Asta seara am încropit niste sandwich-uri ciocolatoase tare bunute, savurate cu mare pofta de gurițele mele dulci! Faina integrala, lapte, oua unt, banane! Un aluat extrem de drăgălaș transformat in niste gofre ciocolatoase, umplute cu banane si unt de rapide crocant! Ah, ce bunătate!
Ingrediente:
- 2 oua
- 100 gr faina integrala spelta dr Avraham
- 100 gr faina 550
- 200 ml lapte animal sau vegetal
- 50 ml unt topit
- 1 banana – 135 gr
- 1 lg zdravănă de pudra de roșcove Sanovita
- 1 lingurița praf de copt bio
- pudra de vanilie – 1/2 lingurita
Cum am procedat:
- am separat albușurile de gălbenușuri si am bătut spuma albușurile. Am adaugat gălbenușurile, laptele, untul, vanilia si am amestecat ușor. Apoi, cele doua tipuri de faina, amestecate cu pudra de roșcove si praful de copt. La final, banana pasata cu furculița. Gata aluatul!
- am un aparat Breville, care imi place tare mult si pe care abia aștept sa-l folosesc. Asa ca, l-am pus la încălzit câteva minute si am început sa coc gofrele. 3-4’/pereche de gofre. Odata coapte gofrele, le-am umplut cu un unt de arahide crocant, de la Papamigdal si niste feliuțe de banana. Merg perfect si in pachețelul de școala a micilor exploratori!
Sa avem copilași sanatosi!
3 Comments
Buna. Se poate folosi doar faina 650? Multumesc!
Da, se poate!cu drag!
Excelente!!! Am savurat impreuna cu fetița aceste goffre! Mulțumim.