L-am pregatit acum vreo 4 ani, a fost placut, aromat, pufos si cremos…era pacat sa il las uitat.
Ingrediente
- 150 gr morcov taiat bucati
- 150 gr portocala taiata bucati
- 2 curmale piure
- 2 lg ulei de cocos lichid
- 4 oua
- 60 gr faina de cocos
- 1 lgita scortisoara de Ceylon
- 1/2 lgita bicarbonat de sodiu fara aluminiu
- 1 lgita praf de copt
- Cateva nuci hidratate si tocate
Crema
- 4 cutii de 250ml lapte de cocos full fat refrigerat peste noapte
- 2 lg miere
Cum am procedat
- Prima data, preincalzim cuptorul la 175 grade si pregatim o forma de copt rotunda.
- Punem morcovul si portocala in robot si tocam bine, adaugam restul de ingredient (exceptie bicarbonatul), omogenizam, apoi si bicarbonatul si amestecam. Turnam aluatul in forma pregatita si nivelam. Coacem 45’- 50’ pana devine auriu si trece testul scobitorii. Lasam 10’ sa se raceasca, apoi scoatem usor din forma, transferam pe o tava si lasam acolo pana la racirea completa. Feliem doar dupa racire.
- Am scos partea grasa care se formeaza, fara pic de lichid. Punem in vasul mixerului si mixam (cu paletele de la congelator) pana capata textura de frisca si formeaza ace. Nu bateti prea mult, altfel se va intari prea tare. La final, am adaugat mierea.
- Am taiat blatul in doua, am pus o parte din frisca, afine, adaugat a doua jumatate si restul de frisca. Am decorat cu fructe.
Pofta buna!

No Comments