Carne, pește sau fructe de mare Legume și leguminoase

Piure de cartofi cu ciuperci

iunie 21, 2021

Cand ai musafiri, vrei obligatoriu sa ii impresionezi, in cazul meu, cu mancarea delicioasa pe care o pregatesc :p. Ptiu, ptiu, sa nu ma deochi de frumoasa, desteapta si gospodina ce mi-s…Pentru weekendul aceasta am ales sa gatesc rata, iar rata am servit-o cu un piure absolut delicios din cartofi si ciuperci, iar cireasa de pe tort, un mango chutney.

Ingrediente: (4 adulti si 2 copii)

  • 400-500 gr cartofi albi (cu coaja roz)
  • 1 cartof dulce (eu am avut tot alb)
  • 250 gr ciuperci de padure
  • 5 catei usturoi
  • Cateva fire de cepsoara
  • 50 gr unt
  • 30 gr ulei de masline
  • 1 praf de sare (2ani+)

Cum am procedat:

  • am fiert cartofii taiati cubulete
  • in tigaie, am pus ciupercile tocate grosier cu usturoiul feliute, putina apa si o lg de ulei de masline si le-am gatit sub capac pana cand s-au inmuiat
  • am pasat cartofii impreuna cu uleiul si untul, am adaugat ciupercile, usturoiul din tigaie si cepsoara tocata si am amestecat

Ingrediente pentru mango chutney:

  • 1 mango mic
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa esalot
  • 2 lg apa
  • 1 lg miere bio certificata (1an+) sau sirop de curmale

Cum am procedat:

  • am pus in blender toate ingredientele, vjjjj-vjjjj, apoi in tigaie si am gatit sosul la foc mic pana cand a scazut si s-a ingrosat

Ingrediente pentru rata

  • 2 bucati piept de rata

Cum am procedat:

  • am pus pieptul de rata in cosul aparatului Ninja Foodie, 300ml apa in oala aparatului si am gatit 12′ pe presiune, high, cu 10′ natural release si apoi quick release
  • am lasat apoi pieptul pe aircrisp, 8′, am intors dupa 5′ pe cealalta parte

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.