Cand ai musafiri, vrei obligatoriu sa ii impresionezi, in cazul meu, cu mancarea delicioasa pe care o pregatesc :p. Ptiu, ptiu, sa nu ma deochi de frumoasa, desteapta si gospodina ce mi-s…Pentru weekendul aceasta am ales sa gatesc rata, iar rata am servit-o cu un piure absolut delicios din cartofi si ciuperci, iar cireasa de pe tort, un mango chutney.
Ingrediente: (4 adulti si 2 copii)
- 400-500 gr cartofi albi (cu coaja roz)
- 1 cartof dulce (eu am avut tot alb)
- 250 gr ciuperci de padure
- 5 catei usturoi
- Cateva fire de cepsoara
- 50 gr unt
- 30 gr ulei de masline
- 1 praf de sare (2ani+)
Cum am procedat:
- am fiert cartofii taiati cubulete
- in tigaie, am pus ciupercile tocate grosier cu usturoiul feliute, putina apa si o lg de ulei de masline si le-am gatit sub capac pana cand s-au inmuiat
- am pasat cartofii impreuna cu uleiul si untul, am adaugat ciupercile, usturoiul din tigaie si cepsoara tocata si am amestecat
Ingrediente pentru mango chutney:
- 1 mango mic
- 1 lg zeama de lamaie
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa esalot
- 2 lg apa
- 1 lg miere bio certificata (1an+) sau sirop de curmale
Cum am procedat:
- am pus in blender toate ingredientele, vjjjj-vjjjj, apoi in tigaie si am gatit sosul la foc mic pana cand a scazut si s-a ingrosat
Ingrediente pentru rata
- 2 bucati piept de rata
Cum am procedat:
- am pus pieptul de rata in cosul aparatului Ninja Foodie, 300ml apa in oala aparatului si am gatit 12′ pe presiune, high, cu 10′ natural release si apoi quick release
- am lasat apoi pieptul pe aircrisp, 8′, am intors dupa 5′ pe cealalta parte
Pofta buna!
No Comments