Legume și leguminoase

Ciulama de ciuperci

septembrie 27, 2020

Saptamana aceasta, ciulamaua a fost la putere. Am vazut atata ciulama, incat si noaptea visam tot asta. Si cum cu pofta nu te pui, azi, ciulama am mancat. 😁

Am gasit ciuperci, smantana care imi place mie si am pus rapid de o ciulama din 3-4 ingrediente. Rapid, simplu si bun.

Ingrediente:

  • 750 gr ciuperci
  • 3 catei mari de usturoi
  • 2 lg ulei de rapita presat la rece
  • 300 gr smantana Laptaria cu Caimac sau smantana grasa 33-36%
  • patrunjel proaspat tocat

Cum am procedat:

  • am trecut cateii de usturoi prin presa si i-am inabusit in putina apa si ulei
  • am adaugat ciupercile taiate cuburi si am lasat sa se gateasca sub capac pana cand se inmoaie; daca e nevoie de apa, desi ciupercile lasa apa in timpul prepararii termice, se poate adauga putina, la nevoie
  • odata gatite ciupercile si ramase fara lichid, am adaugat smantana si am mai lasat pe foc doar cat sa se dizolve putin smantana, o preferam mai cremoasa, inchegata, nu lichida
  • noi am servit cu mamaliguta si patrunjel proaspat tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.