Saptamana aceasta, ciulamaua a fost la putere. Am vazut atata ciulama, incat si noaptea visam tot asta. Si cum cu pofta nu te pui, azi, ciulama am mancat. 😁
Am gasit ciuperci, smantana care imi place mie si am pus rapid de o ciulama din 3-4 ingrediente. Rapid, simplu si bun.
Ingrediente:
- 750 gr ciuperci
- 3 catei mari de usturoi
- 2 lg ulei de rapita presat la rece
- 300 gr smantana Laptaria cu Caimac sau smantana grasa 33-36%
- patrunjel proaspat tocat
Cum am procedat:
- am trecut cateii de usturoi prin presa si i-am inabusit in putina apa si ulei
- am adaugat ciupercile taiate cuburi si am lasat sa se gateasca sub capac pana cand se inmoaie; daca e nevoie de apa, desi ciupercile lasa apa in timpul prepararii termice, se poate adauga putina, la nevoie
- odata gatite ciupercile si ramase fara lichid, am adaugat smantana si am mai lasat pe foc doar cat sa se dizolve putin smantana, o preferam mai cremoasa, inchegata, nu lichida
- noi am servit cu mamaliguta si patrunjel proaspat tocat
Pofta buna!
No Comments