Pachetelul si micul dejun. Viata mea! Astept vacanta de vara ca pe vacanta de vara…Copilul incheie primul an scolar din sistemul luxemburghez, va merge doar la after-school, iar acolo primeste toate mesele. Macar de o grija am scapat.
Ingrediente:
Umede
- 150 g banana pasata cu o furculita (cam 2 banane)
- 55 gr miere bio certificata (1an+) sau sirop de curmale / sub 1 an omiteti, adaugati 1/3 banana extra
- 2 lg ulei de cocos lichid
- 75 gr lapte de migdale/cocos
- 1 lgita zeama de lamaie
Uscate
- 1 lgita pudra de vanilie
- 215 gr faina tip 650
- 1.5 lgita praf de copt BIO
- 1/4 lgita bicarbonat de sodiu
- 100 gr nuci maruntite
- 3 lg pudra de roscove
Extra
- 50 ml apa fierbinte
- 4 lg suc de portocala
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 180 gr si am pregatit o tava tapetata cu o foaie de copt
- intr-un bol, am amestecat ingredientele umele si in altul, pe cele uscata
- am adaugat amestecul uscat peste cel umed si am omogenizat cu o spatula, dupa care am impartit aluatul in doua parti egale
- am amestecat pudra de roscove cu 3 lg de apa fierbinte si am omogenizat acest amestec cu una dintre cele doua jumatati
- in a doua jumatate, am adaugat inca 1-2 lg de apa ca aluatul sa aiba aceeasi consistenta ca si cel cu roscova.
- am asezat aluatul in tava de copt, alternand cate o lingura din fiecare aluat, alb/negru pana cand am terminat compozitiile
- am copt banana bread timpe de 55’ si am verificat cu o scobitoare inainte de final
- am insiropat banana bread cu cele 4 lg de suc de portocala direct in tava, imediat ce am scos-o din cuptor
- am lasat banana bread cca 20’ sa se racoreasca in forma si sa isi traga sucul, apoi am scos-o si am lasat-o sa se raceasca bine inainte de a o taia
Pofta buna!
No Comments