Dulcegării Patiserie

Brioșe Miercuri cu inimă de fistic și magiun

aprilie 9, 2021

Desi nu prea cer dulce ai mei, am pregatit 3 briose. Bine, 3 briose mari, dar tot 3. Una pentru fiecare. Din pacate. Din pacate spun pentru ca fetita a preferat briosa oului, As spune ”wow”, fenomen! Ea nu refuza oul niciodata. Nici eu, asa ca micul meu dejun a fost asigurat, o omleta in forma de ursulet. 🙂

Ingrediente:

  • 1 banana bine coapta pasata cu furculita
  • 100gr faina de ovaz
  • 2 lg pudra de roscove
  • 1 lgita praf de copt BIO
  • 1/2 lgita vanilie pudra
  • 8 lg lapte de cocos
  • 3 lgite unt de fistic (sau alt unt de oleaginoase)
  • 3 lgite magiun de prune fara zahar

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am amestecat banana cu laptele, am adaugat faina, praful de copt si vanilia si am omogenizat – am obtinut un aluat gros, dar care se scurge din lingura, lipicios
  • am umplut formele de briose pana la jumatate, cu ajutorul unei cupe de inghetata
  • deasupra, am asezat cate o lgita de unt si una de magiun, apoi, am adaugat si restul de compozitie, acoperind untul/magiunul
  • am copt briosele in cuptorul preincalzit la 190 grade, caldura sus-jos, timp de 18-19′
  • fetita le-a servit cu fructe

*in varianta fara aplv, puteti inlocui laptele de cocos cu lapte animal

* in varianta cu gluten, puteti inlocui faina de ovaz cu faina din grau spelt

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.