Desi nu prea cer dulce ai mei, am pregatit 3 briose. Bine, 3 briose mari, dar tot 3. Una pentru fiecare. Din pacate. Din pacate spun pentru ca fetita a preferat briosa oului, As spune ”wow”, fenomen! Ea nu refuza oul niciodata. Nici eu, asa ca micul meu dejun a fost asigurat, o omleta in forma de ursulet. 🙂
Ingrediente:
- 1 banana bine coapta pasata cu furculita
- 100gr faina de ovaz
- 2 lg pudra de roscove
- 1 lgita praf de copt BIO
- 1/2 lgita vanilie pudra
- 8 lg lapte de cocos
- 3 lgite unt de fistic (sau alt unt de oleaginoase)
- 3 lgite magiun de prune fara zahar
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat banana cu laptele, am adaugat faina, praful de copt si vanilia si am omogenizat – am obtinut un aluat gros, dar care se scurge din lingura, lipicios
- am umplut formele de briose pana la jumatate, cu ajutorul unei cupe de inghetata
- deasupra, am asezat cate o lgita de unt si una de magiun, apoi, am adaugat si restul de compozitie, acoperind untul/magiunul
- am copt briosele in cuptorul preincalzit la 190 grade, caldura sus-jos, timp de 18-19′
- fetita le-a servit cu fructe
*in varianta fara aplv, puteti inlocui laptele de cocos cu lapte animal
* in varianta cu gluten, puteti inlocui faina de ovaz cu faina din grau spelt
Pofta buna!
No Comments