Bănuiți ce am facut, nu-i asa?:)) Am luat Mowgli chec, am înlocuit bananele cu dovleac copt (cu mici ajustări de gramaje), am scos carobul, am adăugat amidon natural siiiiiii am trecut pe pumpkin bread;)). Mai galbenut, dulceag, cu aroma de toamna, sigur va avea succes si la voi!
Ingrediente:
- 150 gr faina 550
- 25 gr amidon natural (porumb sau cartof)
- 90 gr unt moale – la temperatura camerei
- 2 oua – la temperatura camerei
- 150 gr dovleac copt
- 4 curmale tăiate marunt (puteți folosi fructele uscate preferate, eu as încerca merișoarele in combinație cu portocala)
- un praf de vanilie
- Opțional: un praf de Scorțișoara Ceylon
- o picătura ulei de portocala sau coaja de portocala BIO (spălată anterior in apa cu bicarbonat de sodiu)
- o lingurița rasa de praf de copt bio
- un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
- optional – o lingura pasta de curmale/sirop de curmale/miere certificata (1+)
- tot opțional – nuci – 50-80 gr (eu nu am pus in cazul de fata)
Cum am procedat:
- am mixat untul, apoi am adăugat treptat cele doua oua. Musai sa fie la temperatura camerei, altfel veți obține o compoziție cu aspect de “tăiat”. Am adăugat si dovleacul copt, uleiul de portocale, vanilia si am mixat pana la încorporarea acestora.
- Am amestecat faina cu amidonul, agenții de creștere. Am combinat solidele cu lichidele, am adăugat fructele uscate si am turnat compoziția obținută intr-o tava pătrată cu laturile de 20 cm. Am introdus tava in cuptorul preîncălzit la 180*, pentru aproxmativ 35-40’.
- se poate servi la mic dejun sau la cina, alături de un pahar cald de lapte.
Sa avem copilași sanatosi!
2 Comments
Buna! Ce se intampla in cazul in care folosesc faina 650? Nu am 550. Intrebarea este valabila si pentru alte preparte. Cat de mult este influentata textura? Multumesc!
Hey! Nu foarte mult cand e vorba despre faina tip 550 sau 650. Se pot pastra cantitatile. Cu drag!