Dulcegării

Pumpkin bread sau Mowgli chec asiatic:))

octombrie 31, 2020

Bănuiți ce am facut, nu-i asa?:)) Am luat Mowgli chec, am înlocuit bananele cu dovleac copt (cu mici ajustări de gramaje), am scos carobul, am adăugat amidon natural siiiiiii am trecut pe pumpkin bread;)). Mai galbenut, dulceag, cu aroma de toamna, sigur va avea succes si la voi!

Ingrediente:

  • 150 gr faina 550
  • 25 gr amidon natural (porumb sau cartof)
  • 90 gr unt moale – la temperatura camerei
  • 2 oua – la temperatura camerei
  • 150 gr dovleac copt
  • 4 curmale tăiate marunt (puteți folosi fructele uscate preferate, eu as încerca merișoarele in combinație cu portocala)
  • un praf de vanilie
  • Opțional: un praf de Scorțișoara Ceylon
  • o picătura ulei de portocala sau coaja de portocala BIO (spălată anterior in apa cu bicarbonat de sodiu)
  • o lingurița rasa de praf de copt bio
  • un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • optional – o lingura pasta de curmale/sirop de curmale/miere certificata (1+)
  • tot opțional – nuci – 50-80 gr (eu nu am pus in cazul de fata)

Cum am procedat:

  • am mixat untul, apoi am adăugat treptat cele doua oua. Musai sa fie la temperatura camerei, altfel veți obține o compoziție cu aspect de “tăiat”. Am adăugat si dovleacul copt, uleiul de portocale, vanilia si am mixat pana la încorporarea acestora.
  • Am amestecat faina cu amidonul, agenții de creștere. Am combinat solidele cu lichidele, am adăugat fructele uscate si am turnat compoziția obținută intr-o tava pătrată cu laturile de 20 cm. Am introdus tava in cuptorul preîncălzit la 180*, pentru aproxmativ 35-40’.
  • se poate servi la mic dejun sau la cina, alături de un pahar cald de lapte.

Sa avem copilași sanatosi!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mirela noiembrie 1, 2020 at 4:14 pm

    Buna! Ce se intampla in cazul in care folosesc faina 650? Nu am 550. Intrebarea este valabila si pentru alte preparte. Cat de mult este influentata textura? Multumesc!

    • Reply Simona noiembrie 3, 2020 at 12:18 pm

      Hey! Nu foarte mult cand e vorba despre faina tip 550 sau 650. Se pot pastra cantitatile. Cu drag!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.