Supe și ciorbe

Ciorbă de lobodă

iunie 14, 2021

Am urmarit loboda asta la magazinul romanesc mai ceva decat politia care urmareste un infractor. De cate ori vedeam pe pagina lor ca au primit, cand ajungeam…s-a vandut imediat. Pfiuuuuu! Ultima data, am avut noroc, maaare noroc, asa, de vreo 3 legaturi sanatoase.

Toate cele trei legaturi au devenit o ciorba de zile mari, pe cat de asteptata, pe atat de savurata. Am mancat rece, cu salata de ceapa…oleleei, buna a mai fost!

Ingrediente:

  • 2 lg ulei de maline presat la rece
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi medii
  • 1 pastarnac micut
  • 1 bucatica telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 cartofi medii
  • 3 legaturi loboda
  • 250 ml bors de putina sau zeama de la 2 lamai
  • 4 linguri smantana grasa (fermentata)

Cum am procedat:

  • am tocat legumele maruntel, am pus ceapa in ulei si putina apa la inabusit, dupa care am adaugat morcovul, pastarnacul si telina si 2.5l de apa
  • dupa cateva minute, a venit randul ardeiului si cartofilor taiati cuburi; am lasat sa fiarba ciorba pana cand legumele au fost fierte, cca 30′, la foc mic
  • am adaugat loboda tocata marunt si dupa 3-4′, borsul; imediat ce a dat in clocot, am oprit aragazul si am adaugat smantana
  • am servit cu salata de ceapa
  • eu am facut-o in Ninja Foodie, totul pe functia saute

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.