Am urmarit loboda asta la magazinul romanesc mai ceva decat politia care urmareste un infractor. De cate ori vedeam pe pagina lor ca au primit, cand ajungeam…s-a vandut imediat. Pfiuuuuu! Ultima data, am avut noroc, maaare noroc, asa, de vreo 3 legaturi sanatoase.
Toate cele trei legaturi au devenit o ciorba de zile mari, pe cat de asteptata, pe atat de savurata. Am mancat rece, cu salata de ceapa…oleleei, buna a mai fost!
Ingrediente:
- 2 lg ulei de maline presat la rece
- 1 ceapa mare
- 3 morcovi medii
- 1 pastarnac micut
- 1 bucatica telina
- 1 ardei gras rosu
- 4 cartofi medii
- 3 legaturi loboda
- 250 ml bors de putina sau zeama de la 2 lamai
- 4 linguri smantana grasa (fermentata)
Cum am procedat:
- am tocat legumele maruntel, am pus ceapa in ulei si putina apa la inabusit, dupa care am adaugat morcovul, pastarnacul si telina si 2.5l de apa
- dupa cateva minute, a venit randul ardeiului si cartofilor taiati cuburi; am lasat sa fiarba ciorba pana cand legumele au fost fierte, cca 30′, la foc mic
- am adaugat loboda tocata marunt si dupa 3-4′, borsul; imediat ce a dat in clocot, am oprit aragazul si am adaugat smantana
- am servit cu salata de ceapa
- eu am facut-o in Ninja Foodie, totul pe functia saute
Pofta buna!
No Comments