Asa facea mamaie papanasii pe vremuri, eu ii stiu drept papanasi moldovenesti, desi doar D-zeu stie de unde vin si cine i-a inventat. Eu ii stiu de la mamaie, iar reteta este cea clasica, dar cu cateva ingredientele inlocuite. Ca sa fie si un ”touch” mybabyfood :p.
Ingrediente:
- 200 gr branza de vaci (cea uscata, grunjoasa, nu gen ricotta sau cremoasa)
- 1 ou mediu
- 2 lg sanatoase faina de migdale
- 1 lgita praf de copt
- 1 lgita vanilie pudra
- 2 capsuni mari taiate cubulete mici
- 1 lg amidon tapioca pentru infainat mainile
Cum am procedat:
- am amestecat oul cu branza si am adaugat apoi faina amestecata impreuna cu praful de copt si vanilia si am omogenizat cu o lingura – aluatul e lipicios, dar cu ajutorul mainilor infainate se lucreaza usor
- la final, am incorporat capsunile taiate marunt, cu aceeasi lingura :p
- cu mainile infainate , am format bilute (8) pe care le-am aplatizat
- in tigaie: am copt papanasii cateva minute pe ambele parti, cu capac, la foc mediu
- in Ninja Foodie: am copt papanasii in oala, pe o hartie de copt, functia Aircrisp, 5′ pe o parte si 3′ pe cealalta parte, la 200 grade, preincalzit 5′
- am servit cu fructe si gem de caise
Pofta buna!
No Comments