Miss Brânzică, Mr Lăptic

Papanași dulci în tigaie

iunie 10, 2021

Asa facea mamaie papanasii pe vremuri, eu ii stiu drept papanasi moldovenesti, desi doar D-zeu stie de unde vin si cine i-a inventat. Eu ii stiu de la mamaie, iar reteta este cea clasica, dar cu cateva ingredientele inlocuite. Ca sa fie si un ”touch” mybabyfood :p.

Ingrediente:

  • 200 gr branza de vaci (cea uscata, grunjoasa, nu gen ricotta sau cremoasa)
  • 1 ou mediu
  • 2 lg sanatoase faina de migdale
  • 1 lgita praf de copt
  • 1 lgita vanilie pudra
  • 2 capsuni mari taiate cubulete mici
  • 1 lg amidon tapioca pentru infainat mainile

Cum am procedat:

  • am amestecat oul cu branza si am adaugat apoi faina amestecata impreuna cu praful de copt si vanilia si am omogenizat cu o lingura – aluatul e lipicios, dar cu ajutorul mainilor infainate se lucreaza usor
  • la final, am incorporat capsunile taiate marunt, cu aceeasi lingura :p
  • cu mainile infainate , am format bilute (8) pe care le-am aplatizat
  • in tigaie: am copt papanasii cateva minute pe ambele parti, cu capac, la foc mediu
  • in Ninja Foodie: am copt papanasii in oala, pe o hartie de copt, functia Aircrisp, 5′ pe o parte si 3′ pe cealalta parte, la 200 grade, preincalzit 5′
  • am servit cu fructe si gem de caise

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.