Cereale, pseudocereale și derivate

Batoane din ovăz cu de toate

iunie 8, 2021

Batoane cu ce ai prin frigider, oleaca din aia, oleaca din ailalta si rezultatul? Delicios! Se pot prinde usor cu manutele grasute si mult preaiubite si dispar rapid-rapid de pe masa.

Ingrediente:

  • 120 gr fulgi de ovaz
  • 6-7 nuci maruntite
  • 1 lg unt de caju cremos de la Papamigdal (sau alt unt de oleaginoase/nuci)
  • 120 gr zmeura bine pasata la furculita
  • 1 lg ulei de cocos lichid
  • 1 lgita unt de caju (pentru final)

Cum am procedat:

  • intr-un castron, am amestecat fulgii cu nucile, untul de caju, uleiul si zmeura pasata
  • am asezat compozitia intr-un vas micut, pe o foaie de copt, si am taiat-o in patru felii
  • am copt batoanele in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 20’
  • la final, le-am “stropit” cu unt de caju si am servit cu fructe proaspete dupa ce s-au racit

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.