Cereale, pseudocereale și derivate

Tartă cu brânză și roșii

februarie 26, 2021

Flavia (MyBabyFood family), un super fotograf a cărei muncă o puteți analiza aici și aici, vă propune astăzi o rețetă de tartă cu brânză și roșii delicioasă. Mai multe rețete de la ea găsiți aici.

„Pentru mine rosiile cu branza, sunt o combinatie de nerefuzat asa ca atunci cand m-am trezit cu mai multe rosii am stiut clar ce fac cu ele. Asadaaar, o tarta super rapida cu rosii, telemea si praz.

Pentru crusta:

  • 120 gr faina tip 650
  • 35 gr malai
  • optional 1/2 lingurita de sare (2+)
  • 85 gr unt, rece, taiat cubulete
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 linguri apa rece

Pentru umplutura:

  • 170 gr ricotta
  • 1 ou
  • 100 gr parmezan (2+) sau telemea desarata
  • busuioc, oregano, cimbru
  • 180 gr rosii cherry, taiate circular sau pe jumatate, dupa preferinte
  • jumatate de partea alba a unui praz

Cum procedam:

  • Intr-un robot cu lama S, se amesteca faina, malaiul si untul. Cand obtinem un aluat nisipos, il mutam intr-un alt bol si il amestecam cu galbenusurile si apa. Obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider, minim 2 ore.
  • Cand s-a racit aluatul, pe blatul infainat, am intins aluatul.
  • Am amestecat ricotta cu oul, condimentele si parmezanul.
  • Am pus amestecul in mijlocul aluatului, lasand liber cam 3-4 cm spre margine.
  • Punem prazul si rosiile deasupra si am „impachetat” cu marginile ramase libere.
  • Ungem cu ou si invitam la cuptorul preincalzit (175 grade), pana se rumeneste.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.