Flavia (MyBabyFood family), un super fotograf a cărei muncă o puteți analiza aici și aici, vă propune astăzi o rețetă de tartă cu brânză și roșii delicioasă. Mai multe rețete de la ea găsiți aici.
„Pentru mine rosiile cu branza, sunt o combinatie de nerefuzat asa ca atunci cand m-am trezit cu mai multe rosii am stiut clar ce fac cu ele. Asadaaar, o tarta super rapida cu rosii, telemea si praz.
Pentru crusta:
- 120 gr faina tip 650
- 35 gr malai
- optional 1/2 lingurita de sare (2+)
- 85 gr unt, rece, taiat cubulete
- 2 galbenusuri
- 1-2 linguri apa rece
Pentru umplutura:
- 170 gr ricotta
- 1 ou
- 100 gr parmezan (2+) sau telemea desarata
- busuioc, oregano, cimbru
- 180 gr rosii cherry, taiate circular sau pe jumatate, dupa preferinte
- jumatate de partea alba a unui praz
Cum procedam:
- Intr-un robot cu lama S, se amesteca faina, malaiul si untul. Cand obtinem un aluat nisipos, il mutam intr-un alt bol si il amestecam cu galbenusurile si apa. Obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider, minim 2 ore.
- Cand s-a racit aluatul, pe blatul infainat, am intins aluatul.
- Am amestecat ricotta cu oul, condimentele si parmezanul.
- Am pus amestecul in mijlocul aluatului, lasand liber cam 3-4 cm spre margine.
- Punem prazul si rosiile deasupra si am „impachetat” cu marginile ramase libere.
- Ungem cu ou si invitam la cuptorul preincalzit (175 grade), pana se rumeneste.”
No Comments