Cum am in frigider loboda din cosul ASAT, ceva rapid si gustos ne va prinde bine tuturor – cu sigurantaaa😊. Nu am chef de framantat, lasat la dospit sau de odihnit la frigider. Asa ca, merg pe varianta „repede inainte”:)). Cateva ingrediente aruncate fara pretentii intr-o tava – asezata politicos in cuptorul preincalzit, 40′ de stat la copt si gata tarta🙈.
Ingrediente:
- 150 gr faina 650
- 150-160 gr iaurt
- 2 oua
- 2 lg ulei masline
- frunze de loboda – 100 gr
- 70 gr branza (branzica facuta in casa <1 an, amestecata cu telemea desarata 1+)
- 1 fir ceapa verde
- marar
- bicarbonat de sodiu sau praf de copt bio
- deasupra: o lingura mozzarella razuita, seminte de floarea soarelui si niste felii de ridichi.
Cum am procedat:
- am pus faina intr-un bol si am amestecat-o cu frunzele de loboda (spalate bine, scurse de apa si maruntite). Daca folositi praf de copt bio, acesta se amesteca cu faina, inca de la inceput. Daca folositi bicarbonat de sodiu, acesta il puteti amesteca cu iaurtul, pentru a se activa. Am adaugat ceapa verde – maruntita, mararul si branzica (faramitata).
- am batut ouale cu iaurtul si uleiul de masline.
- am amestecat compozitia lichida cu cea solida si aluatul obtinut l-am turnat in tavita Tupperware. Am si tavita de tarta, insa imi place prea mult tavita de cozonac, asa ca am ales-o pe „dumneaei”🙈
- deasupra – am presarat niste mozzarella, seminte de floarea soarelui si am „implantat” in aluat niste felii de ridichi:)
- am introdus tavita in cuptorul preincalzit la 180*/40′, maxim. Va veti da seama cand este gata, dupa culoarea aurie care se va contura deasupra dragutei
📌 Loboda (ca de altfel si urzicile, macrisul, spanacul) are un continut maricel de nitrati si oxalati – motiv pentru care nu se exagereaza cu ea in preparate oferite celor mici.
Pofta maaare, pitici frumosi!❤️
No Comments