Legume și leguminoase

Burgeri din brocoli cu salsa de roșii și zmeură

iunie 25, 2020

In timpul unei calatorii de afaceri pe Pinterest, am descoperit acesti burgeri…🙈🙈. Calatoresc des in interes de afaceri pe Pinterest, nu ma invidiati…e greu sa fii mereu in deplasare! 😀😀😀

Revenind la o discutie serioasa, nu stiam ce sa pregatesc la cina pentru domnisoara mea care a vrut brocoli, dar brocoli special, nu asa cum il pregatesc eu de obicei, aka fiert sau la aburi. Si mai voia si burgeri…uite asa, auzi la ea, burgeri! Iti da mama burgeri imediat, draga mea! 😀 So…burgeri sa fie! Sau niste veri ai burgerului, dar mai de departe…🙈

Ingrediente:

  • 300 gr brocoli gatit la aburi
  • 1 ou
  • 30 gr pesmet
  • 40 gr faina de naut
  • 1 sau 2 catei usturoi
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/3 ardei gras rosu
  • 2 lg fulgi drojdie inactiva

Salsa

  • 2 rosii potrivite
  • cateva zmeurici bine coapte
  • 1/2 catel usturoi
  • 2 frunze busuioc
  • 2 lg ulei de masline presat la rece

Cum am procedat:

  • am pus in chopper ceapa, ardeiul si usturoi si am maruntit, dupa care am adaugat brocoli si am maruntit din nou, dar nu pasta
  • cu o spatula, am incorporat si omogenizat si restul de ingrediente
  • odata pregatita compozitia, cu mainile usor umezite, am format burgerii asemenea unor rotite cu o grosime de aproximativ 1.5 cm
  • am asezat burgerii in tava de copt si i-am invitat in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 30’, caldura sus-jos
  • in ultimele 5’, i-am intors pe cealalta parte
  • intre timp, am pregatit salsa: am pus usturoiul, frunzele de busuioc si uleiul si am maruntit, dupa care am adaugat si rosiile taiate cuburi si zmeura si am pulsat de 2-3 ori pentru a le marunti si pe ele

Pofta buna!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Roxana Ezaru iunie 28, 2020 at 10:47 am

    Cu ce as putea inlocui faina de naut?

    • Reply Sorina iunie 28, 2020 at 2:47 pm

      Buna, orice alta faina.

      • Reply Roxana Ezaru iulie 1, 2020 at 7:45 pm

        Multumesc

        • Reply Sorina iulie 6, 2020 at 1:38 pm

          Cu placere!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.