Cereale, pseudocereale și derivate Miss Brânzică, Mr Lăptic

Mămăliguță cremoasă cu parmezan

iunie 4, 2021

Cremoasa, delicioasa, pe placul moldovencei din fiica-mea. E o mamaliga fitoasa, asa cum a spus sotul meu. Dar a mancat…la comentat nu il intrece nimeni :p. Eu am pregatit mamaliguta la termomix, asa ca, va las mai jos, varianta la thermomix, dar si varianta clasica, pe aragaz.

Ingrediente: (2 persoane)

  • 50 gr parmezan ras / bucati pentru varianta thermomix
  • 3 catei usturoi rasi / intregi (thermomix)
  • 10 gr ulei de masline + 2 lg de apa
  • 500 gr lapte integral
  • 50 gr malai rapid
  • 50 gr unt cubulete
  • un praf de sare (2ani+)

Cum am procedat:

  • in varianta thermomix, prima data, am maruntit parmezanul taiat cuburi: 15 secunde / viteza 10, apoi l-am dat deoparte
  • am pus usturoiul in bol impreuna cu uleiul si apa si am setat 3 secunde, viteza 8, am curatat peretii bolului, dupa care am setat 3 minute / viteza 1 / 120 grade
  • am adaugat laptele si malaiul, apoi cu cosul pus, am setat 10 minute / 100 grade / viteza 4
  • la final, am adaugat parmezanul ras, untul si praful de sare si am setat 2 minute / 100 grade / viteza 4
  • am servit cu rosii coapte si avocado la cina
  • in varianta clasica pe aragaz, am pus usturoiul in tigaie impreuna cu uleiul si apa si am inabusit 1-2′, dupa care am adaugat laptele si faina si am gatit la foc mic pana cand ”mamaliguta” devine cremoasa si ramane pe spatula
  • am adaugat parmezanul, untul bucatele si praful de sare si am gatit inca 2-3′ pe foc mic

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Cristina Gheorghe iunie 14, 2021 at 11:38 am

    Bună!
    Cu ce pot schimba parmezanul?
    Mulțumesc

    • Reply Sorina iunie 18, 2021 at 12:36 pm

      Buna cu o branzica tip cascaval cu adaos minim de sare sau deloc (daca exista), dar sub 1 an, doar cu branzica de casa.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.