De dimineata am fost chitita pe a incerca un chec “sarat”. Nu a fost tocmai cel mai bun moment pentru experimente, sambata Pastelui fiind, insa parca am simtit ca va fi ceea ce imi doream. Adica, un chec pufos, gustos si cu un timp minim de pregatire, astfel incat sa nu-mi para rau macar pentru timpul pierdut, daca nu-mi va iesi.
Ingrediente:
- 200 gr faina 550
- 2 oua
- 110 ml lapte integral
- 80 ml ulei
- 130 gr cheddar ras
- 30 gr masline
- 80 gr porumb
- 40 gr ardei gras
- 2 fire ceapa verde sau o lg fulgi de ceapa (deshidratati)
- o lingurita praf de copt bio
- optional, un praf de sare (2+)
Cum am procedat:
- am batut ouale si le-am amestecat cu laptele si cu uleiul. Am adaugat chedarrul ras, apoi faina amestecata cu praful de copt bio, iar la final, maslinele maruntite, ardeiul taiat cubulete, porumbul si ceapa verde, tocata.
- am transferat compozitia intr-o forma de guguluf si am introdus-o in cuptorul preincalzit la 180*/30’, aproximativ. Va creste si se va rumeni frumos deasupra. Testul scobitorii va anunta ca este gata.
📌 Puteti sa va jucati cu ingredientele si sa-l pregatiti dupa bunul vostru plac. Ar fi mers f bine si niste bucatele de feta sau telemea desarata.
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments