Am intrat in era ciocolatei…si inca rezistam amandoua 😀. A fost un mic dejun “ciocolatos” cu fulgi de ovaz cu unt de caju, piure de mere, nuci, pudra de roscova si caise coapte cu sirop de curmale si scortisoara.
Totul gata in 15’. Ne-am satisfacut amandoua pofta de bun, burticile-s fericita, pofta de joaca avem.
Ingrediente: (2 persoane)
- 4 lg fulgi de ovaz
- 150 ml lapte cocos (sau alt lapte vegetal sau animal)
- 3-4 nuci maruntite
- 1 lg unt de caju
- 1 lg sanatoasa de pudra de roscove
- 2 lg piure de mere
- 2 caise coapte/moi
- 1 lg sirop de curmale
- 1/2 lgita scortisoara Ceylon
Cum am procedat:
- am pus laptele impreuna cu fulgii de ovaz si pudra de roscove la fiert in tigaie, timp de 5’, pana se absoarbe lichidul si se gatesc fulgii
- dupa, am adaugat nucile, untul si piureul de mere si am omogenizat
- intre timp, am pregatit si caisele, taiate pe jumatate, unse cu sirop de curmale si scortisoa,ra pe care le-am copt in cuptorul preincazit la 180 grade, timp de 15′
- am servit terciul de ovaz cu caisele coapte si cate o lg de iaurt natural (optional)
Pofta buna!
No Comments