Painica fara frica…ocazional, merge o painica de casa. Frumos mirositoare, imbunatatita cu ce avem in frigider, painica asta poate completa meniul de la mic dejun sau cina. Are coaja usor crocanta, iar miezul e moale, iar gustul de rosii si branza o fac de nerefuzat. Nu ca ar refuza multi copilasi painica…😀
Ingrediente:
- 125 ml lapte integral caldut
- 80 ml apa calduta
- 35 gr drojdie proaspata (pachetelul are 50 gr pentru 500 gr faina)
- 1 ou
- 5 linguri ulei presat la rece
- 350 gr faina tip 650
Umplutura
- 100 gr cheddar
- 5-6 rosioare uscate (am folosit in ulei de masline, bine scurse)
- 4-5 fire busuioc proaspat
- 2 graunti de usturoi
Cum am procedat:
- intr-un bol mic , am pus laptele, apa si drojdia si am lasat 15’ sa se activeze drojdia
- dupa activarea drojdiei, am pus toate ingredientele in bolul unui robot si am amestecat pana cand aluatul se desprinde de peretii bolului (se poate framanta si la mana, aprox 10’), dupa care lasam la dospit pana la dublarea volumului
- intre timp, pregatim umplutura : am ras cheddarul, am maruntit rosiile, usturoiul si busuiocul intr-un chopper
- dupa dospire, am intins aluatul pe blatul usor infainat si cu mainile usor unse cu ulei la o dimensiune de 45×20 cm si am adaugat toppingul : branza rasa si amestecul de busuioc, rosii si usturoi
- am rulat aluatul, l-am asezat in tava, pe o foaie de copt, apoi, cu un cutit, am crestat painica (cam 2 cm in adancime)
- am lasat paine din nou la dospit, aprox 30’, pana cand isi dubleaza din nou volumul
- am copt painea in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 45-50’, pana cand devine usor aurie
*puteti aseza painica intr-o forma de chec/cozonac, va creste mai mult in inaltime, eu am vrut-o mai subtire si am lasat-o sa dospeasca in tava de cuptor.
Pofta buna!
No Comments