Miss Brânzică, Mr Lăptic Patiserie

Covrigoși cu brânza și măsline

martie 12, 2020

Pentru ca ne-au placut covrigii cu merisoare, dar pofteam si la unii ”sarati”, hop-top, I-am facut si pe cei in varianta aceasta, cu masline. Sincer, nu ma intrebati care e mai buna, ambele sunt la fel de bune! Trebuie sa incercati doar.

Ingrediente:

  • 180 gr faina tip 650 + 1-2 linguri pentru pudrat blatul de lucru
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 130 gr branza ricotta
  • 1 lingurita praf de copt BIO
  • 6-7 masline verzi BIO
  • 1 galbenus pentru uns (optional)
  • seminte pentru topping (mac, dovleac – rasnite pentru copii mici)

Cum am procedat:

  • am taiat maslinele in cubulete mici, dupa care am pus toate ingredientele in vasul robotului si am framantat pana cand am obtinut in aluat care se desprinde de pe peretii vasului, putin lipicios, dar omogen
  • am asezat aluatul pe blatul de lucru infainat si l-am impartit in 6 bile egale carora le-am dat forma de covrigi astfel: am introdus degetul infainat in centrul bilei si am invartit bila in jurul sau pana cand am obtinut celebra gaura de la covrig :))
  • am sezat covrigii in tava tapetata cu o foaie de copt, i-am uns cu galbenus (puteti sari peste acest pas sau puteti unge cu iaurt/lapte/smantana in caz de alergie la ou) si am adaugat semintele deasupra
  • am copt timp de 27-28′ in cuptorul preincalzit la 200 grade, pana cand covrigii au devenit aurii

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.