Ne-a placut atat de mult, incat sotul l-a declarat aproape la fel de bun ca cel gatit de un italian 😄…Asa ceva! Eu l-am pregatit in Ninja Skija Foodie, dar va las mai jos pasii pentru ambele variante.
Ingrediente:
- 1 ceapa alba
- 1 bucatica mica de praz
- 3 catei usturoi
- 1 ardei copt
- 400 gr ciuperci brune
- 1 mana mazare congelata
- 300 gr orez risotto
- 750 ml apa
- 4 lg ulei de masline
- 2 lg zeama de lamaie
- 100 gr parmezan ras
Cum am procedat:
- am tocat ceapa, prazul si usturoiul si le-am inabusit in apa si ulei de masline
- in paralel, am pus la fiert orezul bine spalat si l-am dat intr-un clocot, dupa care l-am spalat bine din nou
- peste ceapa, am adaugat ciupercile si le-am gatit impreuna pana cand a scazut apa lasata de ciuperci
- am adaugat mazarea si ardeiul copt tocat, iar dupa 2-3’ si orezul. Am gatit la foc mic cateva minute, amestecand continuu
- am adaugat apa si am gatit cca 15’ pana cand orezul a fost gatit
- am adaugat zeama de lamaie si parmezanul si am lasat pe foc inca 3-4’, amestecand continuu
- la Ninja Foodie, am urmat pasii de mai sus pe functia saute, adaugata apa, 6’ pe high pressure, 5’ natural pressure release, apoi, am deschis valva
- am continuat pasul cu zeama de lamaie si parmezanul pe functia saute; parmezanul e bine sa se ofere gatit copilasilor, fiind un aliment nepasteurizat
Pofta buna!
No Comments