Cereale, pseudocereale și derivate

Risotto cremos cu ciuperci brune

mai 25, 2021

Ne-a placut atat de mult, incat sotul l-a declarat aproape la fel de bun ca cel gatit de un italian 😄…Asa ceva! Eu l-am pregatit in Ninja Skija Foodie, dar va las mai jos pasii pentru ambele variante.

Ingrediente:

  • 1 ceapa alba
  • 1 bucatica mica de praz 
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei copt
  • 400 gr ciuperci brune
  • 1 mana mazare congelata
  • 300 gr orez risotto
  • 750 ml apa
  • 4 lg ulei de masline
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 100 gr parmezan ras

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa, prazul si usturoiul si le-am inabusit in apa si ulei de masline
  • in paralel, am pus la fiert orezul bine spalat si l-am dat intr-un clocot, dupa care l-am spalat bine din nou
  • peste ceapa, am adaugat ciupercile si le-am gatit impreuna pana cand a scazut apa lasata de ciuperci
  • am adaugat mazarea si ardeiul copt tocat, iar dupa 2-3’ si orezul. Am gatit la foc mic cateva minute, amestecand continuu
  • am adaugat apa si am gatit cca 15’ pana cand orezul a fost gatit
  • am adaugat zeama de lamaie si parmezanul si am lasat pe foc inca 3-4’, amestecand continuu
  • la Ninja Foodie, am urmat pasii de mai sus pe functia saute, adaugata apa, 6’ pe high pressure, 5’ natural pressure release, apoi, am deschis valva
  • am continuat pasul cu zeama de lamaie si parmezanul pe functia saute; parmezanul e bine sa se ofere gatit copilasilor, fiind un aliment nepasteurizat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.