Cereale, pseudocereale și derivate

Paste cu spanac și roșii

iulie 7, 2020

Cui nu ii plac pastele? La intrebarea asta nu stiu sa raspund, dar daca stiti voi…exceptiile care intaresc regula ca pastele sunt iubite de marea majoritate, adulti sau copii. :p

E o reteta simpla, deloc pretentioasa, cu putine ingrediente, dar simplitatea face ca acest fel de mancare sa fie si delicios. Mara a avut o perioada in care ar fi mancat paste cu paste si, ca desert,…paste.

Ingrediente:

  • o cana de paste
  • 1 ceapa mica
  • 2 graunti de usturoi
  • 4 rosii
  • 4-5 cuburi de spanac (congelat)
  • fulgi drojdie inactiva pentru servit

Cum am procedat:

  • am pus toate ingredientele, exceptia pastele si drojdia, intr-un blender si am pulsat de vreo doua ori, fara sa transform totul intr-un piure fin, grosier
  • am pus pastele la fiert in multa apa, conform instructiunilor de pe ambalaj
  • separat, am pus sosul intr-o tigaie incinsa, fara grasime, amestecand continuu, pana cand acesta incepe sa se ingroase
  • odata fierte pastele, le-am scurs si spalat, dupa care le-am adaugat peste sos
  • am lasat pastele si sosul pe foc inca 2-3′ sa se imbine aromele
  • la servire, am adaugat fulgi de drojdie inactiva

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.