Cui nu ii plac pastele? La intrebarea asta nu stiu sa raspund, dar daca stiti voi…exceptiile care intaresc regula ca pastele sunt iubite de marea majoritate, adulti sau copii. :p
E o reteta simpla, deloc pretentioasa, cu putine ingrediente, dar simplitatea face ca acest fel de mancare sa fie si delicios. Mara a avut o perioada in care ar fi mancat paste cu paste si, ca desert,…paste.
Ingrediente:
- o cana de paste
- 1 ceapa mica
- 2 graunti de usturoi
- 4 rosii
- 4-5 cuburi de spanac (congelat)
- fulgi drojdie inactiva pentru servit
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele, exceptia pastele si drojdia, intr-un blender si am pulsat de vreo doua ori, fara sa transform totul intr-un piure fin, grosier
- am pus pastele la fiert in multa apa, conform instructiunilor de pe ambalaj
- separat, am pus sosul intr-o tigaie incinsa, fara grasime, amestecand continuu, pana cand acesta incepe sa se ingroase
- odata fierte pastele, le-am scurs si spalat, dupa care le-am adaugat peste sos
- am lasat pastele si sosul pe foc inca 2-3′ sa se imbine aromele
- la servire, am adaugat fulgi de drojdie inactiva
Pofta buna!
No Comments