E o tarta dragalasa, fantastic de gustoasa, pe cat e de simpla la ingrediente. Blatul e fraged, rosiile dulci, branza de capra aromata. Noi am servit-o la cina, dar merge si la pranz, mai ales ca vine sezonul cald si se vor inmulti sesiunile se picnic.
Ingrediente:
Blat
- 200 gr faina 550
- 100 gr unt rece ras
- 65 gr apa
Umplutura
- 500 gr rosii cherry
- rondele de ceapa rosie
- 50 gr branza de capra
- 2 lg ierburi uscate (oregano, busuioc, cimbru)
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- 1 graunte de usturoi
- 1 lg zeama de lamaie
- 1 lg sirop de curmale
- un praf de sare (2ani+)
Cum am procedat
- am amestecat ingredientele pentru blat si l-am introdus la rece timp de 1h
- dupa, am intins aluatul cu un sucitor in strat subtire cca 30 -35 cm lungime, 10 cm latime si l-am asezat in tava de tarta
- am adaugat deasupra rosiile taiate subtire, branza de capra sfaramata, praful de sare si ierburile si am copt la 200grade, caldura sus-jos, timp de 25-30’
- intre timp, am pregatit un sos din uleiul de masline, zeama de lamaie, siropul de curmale, usturoi, iar cu 10’ inainte de final, am uns rosiile cu sosul
Pofta buna!
No Comments