Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Paine plata din conopida cu topping de usturoi si patrunjel (cauliflower flatbread)

martie 25, 2023

Nu iti place conopida? Perfeeect! Poți face un flatbread de toata frumusetea din ea! Pun pariu ca va fi insuficient! La ce cantități fac eu, siguuur!😅

Ingrediente:

  • 250 gr conopida
  • 80 gr cheddar si parmezan
  • 80 gr faina migdale
  • 1 ou mic sau 1 galbenus

Topping: unt topit cu usturoi. Yumm!

Cum am procedat:

  • am cântărit conopida, am desfăcut-o in bucatele si am mărunțită intr-un chopper. Am scurs-o intr-un prosop curat de excesul de apa si am amestecat-o cu restul ingredientelor (brânza maturată bineînțeles trecută prin răzătoare).
  • odata adunate ingredientele intr-o bila, am acoperit o tava cu foaie de copt si am modelat amestecul intr-o forma rotundă, cat va permite textura lui. Asemenea unui blat de pizza. Am introdus tava in coptorul preincalzit la 180*/15’. După 15’, am scos tava si am uns blatul de conopida cu 2 lg de unt topit amestecat cu un cățel mărunțit de usturoi. Am reintrodus tava in cuptor pentru încă 3-4’.
  • o puteti servi ca atare sau alături de diverse salate. De asemenea, puteti sa folosiți si alte topping-uri sau sa folosiți amestecat pentru o pizza. Totul tine de preferințele voastre!

Sa avem copilași sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.