Patiserie

Painici fara dospire

mai 12, 2021

Rapid, rapid e numele meu! Pentru ca mancam aproape numai pregatit in casa, trebuie sa fie rapid. Putine ingrediente si rapid. Asa si cu pitele astea micute cu coaja crocanta si miez pufos. 😘

Ingrediente:

  • 310 gr faina 650
  • 90 ml lapte vegetal (sau animal)
  • 90 ml apa
  • 10 gr praf de copt BIO
  • 60 gr ulei de masline extravirgin
  • 1 lg fulgi de ceapa (optional)
  • cateva masline verzi desarate (optional, 1 an+)

Cum am procedat:

  • am amestecat bine ingredientele cu o lingura, apoi cu mana, 2-3 minute, pana cand aluatul nu s-a mai lipit de mana; eu am folosit robotul si a durat maxim 1’
  • am impartit aluatul in 5 bucati egale pe care le-am intins sub forma de cerc, am adaugat maslinele feliate si am rulat
  • cu un cutit bine ascutit, am crestat painicile, dupa care le-am copt in cuptorul bine preincins la 190 gr, timp de 25′
  • am servit cu branzica si rosii

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.