Un pranz copios pentru parinti, cu strambaturi din nas pentru copil, dar mno, a mancat vreo doua firisoare de carne…din greseala…asa ca, ma declar multumita :p Nu ma mai stresez ca nu mananca deloc carne, am mereu o alternativa pentru ea, pentru ca inca nu am reusit sa il deviez pe sot de la traseul lui de carnivor…Bine, nici eu nu sunt mult diferita de el, dar ma mai mulez si pe preferintele ei de multe ori 🙂 Sotul, desi a renuntat la multe, la carne, niciodata!
Ingrediente:
- 2 lg ulei de masline extravirgin + 50 ml apa
- 5 ciocanele de pui
- 2 bucati praz (partea alba)
- 6 catei usturoi (dupa gust)
- 200 gr ciuperci brune
- 350 ml lapte de ovaz
- 1 lg amidon de tapioca
- 1 vf lgita nucsoara
- patrunjel pentru servit
Cum am procedat:
- am inabusit prazul taiat maruntel si usturoiul ras in cele 2 lg de ulei si apa
- am adaugat ciupercile brune tocate marunt-marunt, cateva le-am lasat mai marisoare, felii, si am continuat sa gatesc, la foc mic, pana cand scade lichidul lasat de ciuperci
- am adaugat ciocanelele, laptele amestecat bine cu tapioca si nucsoara si am acoperit cu un capac, lasand pe foc cateva minute
- am introdus tigaia in cuptor, cu capac, si am gatit la cuptor approx 40-45′, la 175 grade, caldura sus-jos; ultimele 10′, am mutat pe functia grill, fara capac
- am servit cu salata de sfecla rosie si mult patrunjel proaspat tocat
Pofta buna!
No Comments