Cand era Mara mica, pregateam mai des branza vegana in casa, acum ca s-a marit si am descoperit branzeturi faine si curate, cand imi vine pofta, cumpar. Dar, cand am timp si chef, mai fac si in casa, asa, dupa pofta si imaginatia mea. In cele mai multe cazuri, aleg caju-ul pentru ca este neutru din punct de vedere al gustului si imprumuta cu usurinta gustul condimentelor, ingredientelor cu care se combina. Acum, l-am combinat cu niste sfecla si cu fulgi de ceapa. Tare bun a fost…
Ingrediente:
- 250 gr caju
- 100+150 ml apa
- zeama de la 1/2 lamaie
- 4 lg fulgi de drojdie inactiva fara sare
- 2 lg piure de sfecla coapta
- 1 lg fulgi de ceapa (optional)
- un praf de sare (2ani+)
- 1 lg agar agar pudra
- 2-3 feliute de ardei gras rosu / verde
- seminte de susan (optional) sau ierburi, alte seminte
Cum am procedat:
- prima data, am pus la hidratat caju-ul in apa; eu l-am lasat la hidratat de dimineata pana seara, in apa cat sa il acopere, la frigider
- am scurs bine apa de la caju, am pus nucile caju in blender impreuna cu 100 ml de apa, zeama de lamaie, fulgii de drojdie, piureul de sfecla, fulgii de ceapa si sarea si am vajait bine de tot pana cand am transformat totul in pasta
- intr-o craticioara, am pus 150 ml de apa si lg de agar si am dat intr-un clocot, cam 2′, amestecand continuu
- am adaugat amestecul peste caju si am dat din nou intr-o vajaiala cat sa se imbine bine ingredientele
- am adaugat bucatele de ardei gras si am amestecat cu o lingura
- am impartit cantitatea in doua si am asezat compozitia in vase mici ramekin unse cu putin ulei de masline extravirgin
- am lasat ”cascavalul” peste noapte la rece, iar a doua zi l-am trecut prin semintele de susan negru (optional pasul cu susanul)
Noi am servit cu crackersi cu busuioc si rosii, la cina.
Pofta buna!
No Comments