Nu este un secret că în perioada aceasta la noi în familie se face forțat o pauză de la ouă și lactate. Dar cum pofta nu ține cont de regimurile noastre, astăzi am testat niște chifteluțe din carne de porc fără ou și trebuie să fiu sinceră cu voi: îmi plac mai mult decât cele cu ou!
Ingrediente:
- 400 grame carne tocată de porc (eu am tocat acasă mușchiuleț)
- 2 pumni de pesmet (eu am folosit fără gluten)
- 2 cartofi mari
- 3 căței de usturoi
- condimente opționale: sare și piper (pentru copii mai mari și adulți)
- puteți să adăugați și ierburi aromatice (ex pătrunjel verde sau mărar verde) dar eu nu am dorit
Cum am procedat:
- am curățat cartofii, i-am răzuit fin și i-am stors bine bine în pumn
- usturoiul l-am curățat și l-am mărunțit foarte fin
- am amestecat într-un bol toate ingredientele
- am făcut în palmă biluțe din amestecul obținut și le-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
- am copt în cuptorul preîncălzit la 165 de grade, cu ventilație, până când erau rumene (nouă ne plac mai crocante, deci le-am lăsat mai mult; voi puteți să le scoateți mai repede). Ale mele au stat la cuptor aproximativ 40 de minute
! Se păstrează crocante pentru câteva zile, la frigider
! Singurul dezavantaj pe care l-am sesizat este că nu își păstrează forma aceea rotundă perfectă
! Noi le-am servit cu o salată de castraveți (castraveți, ulei presat la rece și suc de lime)
No Comments