Carne, pește sau fructe de mare

Pui coquelet in sos de portocale si usturoi

noiembrie 16, 2020

Ne place puiul asta coquelet, si macar o data pe saptamana, se afla in meniul nostru. Are o carne frageda, gustoasa, se topeste in gura. Siiii, pentru ca am descoperit sosul de portocale, l-am incercat si cu pui coquelet.

Ingrediente:

  • 3 pui coquelet (am facut mai multe portii copii si adulti, cca 1.1 kg toti trei)
  • 4 morcovi mari
  • 5 cartofi
  • cateva buchetele de brocoli
  • zeama de la 3 portocale
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • condiment: oregano, cimbru, putin carmom si putina scortisoara

Cum am procedat:

  • am pregatit sosul intr-un chopper: ceapa, usturoiul, zeama de portocala, lamiae, uleiul, condimentele si brrrr-brrrrr de cateva ori
  • am pus intr-un vas cu capac ce poate fi introdus in cuptor legumele cuburi, feliate, am adaugat puii si sosul deasupra
  • am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 90′, caldura sus-jos
  • in ultimele 20′, am luat capacul si am schimbat pe functia grill, crescand temperatura la 180 gr
  • am servit cu legume si couscous

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.