Ne place puiul asta coquelet, si macar o data pe saptamana, se afla in meniul nostru. Are o carne frageda, gustoasa, se topeste in gura. Siiii, pentru ca am descoperit sosul de portocale, l-am incercat si cu pui coquelet.
Ingrediente:
- 3 pui coquelet (am facut mai multe portii copii si adulti, cca 1.1 kg toti trei)
- 4 morcovi mari
- 5 cartofi
- cateva buchetele de brocoli
- zeama de la 3 portocale
- 1 ceapa mare
- 4 catei usturoi
- 2 lg zeama de lamaie
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- condiment: oregano, cimbru, putin carmom si putina scortisoara
Cum am procedat:
- am pregatit sosul intr-un chopper: ceapa, usturoiul, zeama de portocala, lamiae, uleiul, condimentele si brrrr-brrrrr de cateva ori
- am pus intr-un vas cu capac ce poate fi introdus in cuptor legumele cuburi, feliate, am adaugat puii si sosul deasupra
- am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 90′, caldura sus-jos
- in ultimele 20′, am luat capacul si am schimbat pe functia grill, crescand temperatura la 180 gr
- am servit cu legume si couscous
Pofta buna!
No Comments