Le am de mult in minte si tot asteptam momentul sa le pregatesc. Iote, azi a venit timpul sa fac subtiricile astea, sticks-uri cu parmezan. Pe cat sunt de subtirele, pe atat sunt de bune. Merita facute. Merita cu varf si indesat. 😄
Ingrediente:
- 230 gr faina 550
- 70 gr parmezan ras (sau fulgi de drojdie inactiva pentru aplv)
- 150 ml apa calduta
- 1 lgita miere (1 an+)
- 4,5 gr drojdie uscata
- 3 lg ulei de masline extravirgin
- 1 galbenus pentru uns
- seminte de mac pentru topping
Cum am procedat:
- intr-un pahar, am amestecat apa calduta cu drojdia, uleiul, o lg faina si lgta de miere si am lasat 10’ sa se dizolve drojdia
- am amestecat faina cu parmezanul si am turnat amestecul lichid
- am framantat (eu am folosit un robot) pana cand ingredientele s-au omogenizat si am obtinut un aluat moale, nelipicios
- am lasat aluatul la cald sa dospeasca cca 1h
- dupa, am rulat bucatele de aluat in forma de sticks-uri/betisoare subtiri
- am asezat sticks-urile in tava de copt (am pregatit doua tavi, le-am copt pe rand), le-am uns cu galbenus si am adaugat semintele de mac
- am copt sticks-urile cca 20’ in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos
Pot fi servite cu hummus, guacamole, crema de branza sau cum va place.
Pofta buna!
No Comments