Kidscuiți Patiserie

Sticks-uri cu parmezan

decembrie 17, 2020

Le am de mult in minte si tot asteptam momentul sa le pregatesc. Iote, azi a venit timpul sa fac subtiricile astea, sticks-uri cu parmezan. Pe cat sunt de subtirele, pe atat sunt de bune. Merita facute. Merita cu varf si indesat. 😄

Ingrediente:

  • 230 gr faina 550
  • 70 gr parmezan ras (sau fulgi de drojdie inactiva pentru aplv)
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lgita miere (1 an+)
  • 4,5 gr drojdie uscata
  • 3 lg ulei de masline extravirgin
  • 1 galbenus pentru uns
  • seminte de mac pentru topping

Cum am procedat:

  • intr-un pahar, am amestecat apa calduta cu drojdia, uleiul, o lg faina si lgta de miere si am lasat 10’ sa se dizolve drojdia
  • am amestecat faina cu parmezanul si am turnat amestecul lichid
  • am framantat (eu am folosit un robot) pana cand ingredientele s-au omogenizat si am obtinut un aluat moale, nelipicios
  • am lasat aluatul la cald sa dospeasca cca 1h
  • dupa, am rulat bucatele de aluat in forma de sticks-uri/betisoare subtiri
  • am asezat sticks-urile in tava de copt (am pregatit doua tavi, le-am copt pe rand), le-am uns cu galbenus si am adaugat semintele de mac
  • am copt sticks-urile cca 20’ in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos

Pot fi servite cu hummus, guacamole, crema de branza sau cum va place.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.