Când ne gândim la unt vegetal, de cele mai multe ori ne duce gândul la cele semi-lichide, dar astăzi vă propunem o varianta solidă, care imită ca și textură destul de bine untul animal. Rețeta îi aparție Melisei (Alina, din MyBabyFood family).
Ingrediente
- 60g iaurt de ovaz cu caju (reteta aici)
- 125g ulei de cocos presat la rece – stare lichida
- 40g ulei de rapita presat la rece
- 1 lgita lecitina pudra din floarea soarelui
- 1 lg suc de portocala/suc de morcovi
– înainte de a ma apuca de rețetă am scos iaurtul și uleiul de rapita din frigider și le-am lăsat la temperatura camerei aproximativ 2 ore
– uleiul de cocos l-am adus în stare lichida, la bain marie
– am pus toate ingredientele într-un pahar înalt și am mixat cu un blender vertical
– am pus într-o forma dreptunghiulara și am dat la rece, peste noapte”
No Comments