Știm cu toții cât de greu este să te lupți cu o alergie la proteina laptelui de vacă și să nu găsești produsele de care ai nevoie. Ei bine, Melisa din MyBabyFood family (așa ne place nouă să-i spunem) ne aduce o rețetă de iaurt vegetal din caju și ovăz.
„Ingrediente:
- 300g crema de ovaz*
- 150g caju
- 150g apa
- 1 capsulă probiotic
*Pentru crema de ovaz am folosit:
- 40g fulgi de ovaz fără gluten
- 320g apa
Adica proporția 1:8 (fulgi:apa)
– am făcut crema într-un aparat de făcut lapte vegetal cu funcție de fierbere
– în lipsa unui astfel de aparat se blenduiesc fulgii cu apa, dacă nu e un Blender puternic se strecoara, apoi se pune la fiert, amestecând des, cam 3-5min
– crema de ovaz se lasă la racit, pana ajunge la aprox 40 grade
– caju-ul e cântărit înainte de hidratare – l-am ținut peste noapte în apa, a doua zi l-am scurs și clatit, apoi l-am blenduit cu apa și crema de ovaz
– am adăugat o capsula de probiotic și am pus în borcanese
– le-am invitat în iaurtiera pentru 14 ore”
No Comments