Legume și leguminoase

Frittersi cu dovlecel și morcov

aprilie 28, 2021

Se ia telefonul si se scrie sotului un mesaj: te rog, rade cei doi dovlecei (zucchini) si scurge-i de apa. Dupa care, se pune telefonul pe silentios. 😬 Asta e povestea in mare a acestor frittersi/chiftele/pancakes sau cum vreti sa le spuneti.

Ingrediente (14 bucati):

  • 2 dovlecei zucchini mari, cu tot cu coaja, rasi si bine scursi de lichid
  • 2 morcovi medii rasi
  • 3 oua medii
  • 3 fire de usturoi verde
  • 3 lg ulei de masline
  • 3 lg parmezan (puteti inlocui cu parmezan vegetal din caju in caz de aplv sau alta branza tare)
  • 3-4 lg pesmet (eu am folosit un pesmet fara gluten, ovaz), in functie de textura

Cum am procedat:

  • intr-un mare castron, am amestecat toate ingredientele, obtinand un aluat moale, dar pe care l-am putut usor modela in forma de chiftele/pancakes
  • am copt fiecare fritter in tigaia fara untura, cateva minute pe ambele parti, in functie de grosime (la mine, 6-7’ pe o parte, 6-7’ pe o parte)
  • am servit cu…bineinteles, usturoi verde 😃 si cateva rosioare cherry

Pofta buna!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Madalina mai 4, 2021 at 11:44 am

    Bună ziua!
    Merg făcute și la cuptor?
    Mulțumesc!

    • Reply Simona mai 16, 2021 at 11:00 am

      Buna! Da!🤗

  • Reply Madalina mai 5, 2021 at 9:23 am

    Bună ziua!

    In loc de tigaie, merg făcute și la cuptor?

    Mulțumesc!

    • Reply Sorina mai 6, 2021 at 5:23 am

      Buna, cu siguranta! As incerca la 180 gr, caldura sus-jos, 20-25’, in fct de cuptor.

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.