Se ia telefonul si se scrie sotului un mesaj: te rog, rade cei doi dovlecei (zucchini) si scurge-i de apa. Dupa care, se pune telefonul pe silentios. 😬 Asta e povestea in mare a acestor frittersi/chiftele/pancakes sau cum vreti sa le spuneti.
Ingrediente (14 bucati):
- 2 dovlecei zucchini mari, cu tot cu coaja, rasi si bine scursi de lichid
- 2 morcovi medii rasi
- 3 oua medii
- 3 fire de usturoi verde
- 3 lg ulei de masline
- 3 lg parmezan (puteti inlocui cu parmezan vegetal din caju in caz de aplv sau alta branza tare)
- 3-4 lg pesmet (eu am folosit un pesmet fara gluten, ovaz), in functie de textura
Cum am procedat:
- intr-un mare castron, am amestecat toate ingredientele, obtinand un aluat moale, dar pe care l-am putut usor modela in forma de chiftele/pancakes
- am copt fiecare fritter in tigaia fara untura, cateva minute pe ambele parti, in functie de grosime (la mine, 6-7’ pe o parte, 6-7’ pe o parte)
- am servit cu…bineinteles, usturoi verde 😃 si cateva rosioare cherry
Pofta buna!
4 Comments
Bună ziua!
Merg făcute și la cuptor?
Mulțumesc!
Buna! Da!🤗
Bună ziua!
In loc de tigaie, merg făcute și la cuptor?
Mulțumesc!
Buna, cu siguranta! As incerca la 180 gr, caldura sus-jos, 20-25’, in fct de cuptor.