Sunt cateva chestii care nu imi lipsesc la inceput de saptamana, chestiile alea de le intinzi pe paine si scapi de orice grija legata de mancare, pentru mici si mari. Mai luam si la pachetel, la mic dejun, la cina, merg oricum ai da-o. Ba un pesto, ba un pate vegetal sau din ficat…haaaa, ce gluma buna asta cu pateul din ficat…Mara nu ar pune gura pe el nici daca ar fi nemancata de 2 zile. Ramanem la cele vegetariene, alea din branza au mare trecere si ele.
Ingrediente:
- 500 gr sfecla coapta
- 60 gr seminte de floarea soarelui hidratate si coapte in tigaie
- 60 gr ridichi
- 5 lg ulei de masline
- 5 lg zeama de lamaie
- un praf de sare (2ani+)
Cum am procedat:
- dupa ce am spalat bine si curatat sfecla, am copt-o in cuptor aprox 40′ la 180 grade, caldura sus-jos
- intre timp, semintele hidratate (cam 2h) le-am uscat/copt in tigaie, pe aragaz, la foc mic
- am pus toate ingredientele in chopper si am transformat intr-o pasta
- am servit la mic dejun/cina cu painica
Pofta buna!
No Comments