Niste biscuitei fara gluten, fara lactate, fara ou, dar bunuti si crocanti, numai buni pentru copilasii carora le dau dintii si au nevoie de ceva de ”rontoit”, asa cum spunea Mara cand era mica si voia sa rontaie ceva ca sa ii mai treaca durearea. Asta pe la ultimii dinti, ca la primii nu spunea nici ”mama” :p
Ingrediente:
- 210 gr faina castane
- 90 gr faina ovaz (sau 650)
- 20 gr pudra roscove
- 120 ml lapte de cocos + 1-2 lg extra in functie de compozitie
- 80 gr unt moale sau ulei de cocos la temperatura camerei
- 1 lg piure curmale
- 1 lgita praf de copt
Cum am procedat:
- am amestecat ingredientele si framantat aluatul pana la omogenizare
- am asezat aluatul pe planul de lucru si l-am nivelat pana am obtinut o foaie destul de subtire
- am taiat fasii lungi, apoi barete de 5-6 cm lungime pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt
- am copt biscuitii timp de 15’ in cuptorul preincalzit la 180 grade
- am scos apoi tava, am lasat biscuitii sa se raceasca si am servit
Pofta buna!
1 Comment
Buna. Cu ce se poate inlocui faina de castane?