Si umblu din nou printre amintiri, le inradacinez bine in mintea mea, nu vreau sa uit nimic. Si, odata cu amintirile, fotografii cu tot felul de bunatati pregatite fetitei se itesc. Acum , noroc de Florentina, o mamica din grupul nostru de suflet, mybabyfood, care mi le-a amintit si m-a facut sa le caut. Mi-am amintit…bune au fost!
Ingrediente:
- 100 gr faina migdale
- 120 gr faina grau tip 650
- 1 banana mica
- 100 gr unt moale
- 1 lg sirop curmale (optional sau miere, 1 an+)
- 1 lgita pudra de vanilie
- pentru umplut: unt/crema de fistic (sau magiun de prune, alt unt se nuci/oleaginoase)
Cum am procedat:
- am amestecat toate ingredientele si am obtinut o coca moale, dar care poate fi usor modelata
- am format bilute mari cat o nuca pe care le-am asezat in tava, pe o foaie de copt, pastrand distanta intre ele
- am copt bilele in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 15-20’, pana devin aurii-maronii
- am lasat fursecurile in tava pana cand s-au racit complet, sunt moi si sfaramicioase, dar pe masura ce se racesc, se intaresc
- dupa racire, am uns cu crema de fistic jumatate din fursecuri si le-am impreunat cu cealalta jumatate
- am obtinut 10 fursecuri (20 bile)
Pofta buna!
No Comments