Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Ardei umpluți cu bulgur și ciuperci

aprilie 20, 2021

De cand cu Ninja Skija meu, ne permitem sa mancam la cina si preparate care in mod normal ar dura mai mult sa se gateasca. Eram sceptica inainte de a-l cumpara, dar, pe zi ce trece, sunt mai multumita. Nu neaparat de marca, ci de ce face un instant pot in general, caci sunt ferm convinsa ca si altele fac acelasi lucru. Asa ca…ardei umpluti cu bulgur si ciuperci.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 1 catel usturoi
  • o mana de patrunjel
  • 200 gr ciuperci brune
  • 1 cescuta bulgur bine spalat
  • 4 lg suc de rosii / bulion fara sare
  • 3 lg fulgi de drojdie inactiva
  • 6 ardei grasi medii
  • 4 rosii rase
  • 1 frunza de dafin
  • 2 +2 lg ulei de masline extravirgin

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa si usturoiul, am ras morcovul si le-am inabusit cu 2 lg de ulei si apa intr-o tigaie (eu am folosit un chopper ca sa fie totul rapid)
  • am adaugat ciupercile tocate si am continuat inabusirea inca vreo 5’
  • am adaugat bulgurul si sucul de rosii si am continuat sa gatesc pana cand a scazut lichidul
  • dupa ce am luat de pe foc, am adaugat fulgii drojdie si patrunjelul tocat si am amestecat compozitia
  • am taiat capacele ardeilor si i-am curatat de seminte, dupa care i-am umplut cu compozitia de bulgur si ciuperci, cam 3/4 din ardei (bulgurul se umfla la gatit)
  • am acoperit ardeii cu capacele taiate pentru a nu se usca umplutura in timpul coacerii
  • am asezat rosiile rase, foaia de dafin si cele 2 lg de ulei de masline pe fundul vasului de copt, iar deasupra ardeii
  • eu am gatit in Ninja: am pus 10′ pe presiune (high), am lasat 6′ pe natural pressure release (eliberarea presiunii natural), dupa care am eliberat presiunea rapid prin deschiderea valvei, dupa care alte 15′ pe functia baking, la 190 grade
  • daca se vor coace in cuptor, aprox 45-50′ in vas acoperit, la 190 grade, caldura sus-jos
  • noi i-am, servit cu smantana (optional)

In varianta cu orez sau cu o cereala fara gluten, se pot oferi si copilasilor cu intoleranta la gluten.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.