Si pentru ca am un mare dor de bebelusie, tot caut printre amintiri…astazi, alte briose dragalase, de pe la inceputuri de drum.
Am pastrat cantitatile de atunci (sunt 2-3 briose mai marisoare sau 4 micute), sunt fara indulcitor, dar il puteti adauga in functie de varsta, si sunt fara praf de copt.
Sunt si fara gluten si fara lactate, deci se potrivesc si copilasilor cu alergii la aceste ingrediente.
Ingrediente:
- 1 ou
- 3 lg iaurt de migdale (sau animal in cazul in care nu exista alergie / intoleranta)
- 1 lg pudra de roscova
- 4 lg pline faina de migdale
- 1 lg fructe deshidratate
- 30 gr ulei de cocos presat la rece (lichid)
- 1/2 lgita pudra de vanilie
- nuci pecan (hidratate in prealabil) pentru topping
Cum am procedat:
- pentru ca nu am folosit praf de copt, am spumat bine albusul cu un mixer
- separate, am mixat galbenusul cu uleiul pana devin crema, apoi am adaugat iaurtul
- am adaugat peste galbenusuri faina si roscova, vanilia si am omogenizat
- am incorporat si albusul in compozitie, cu miscari usoare pentru a nu scoate aerul
- la final, am adaugat fructele uscate
- am asezat compozitia in forme, am adaugat nucile maruntite deasupra si am copt briosele in cuptorul preincalzit la la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 40′
Am servit briosele la mic dejun cu iaurt si fructe.
Pofta buna!
2 Comments
Bună! Ce textura ar trebui sa aibe brioșele? Am făcut cu iaurt de capra ( provocare pt aplv) și la mijloc par crude, o textura de mousse 😬. Sunt ok așa?
Buna, dupa 40 minute au ramas foarte umede? Nu, nu ar trebuie sa fie foarte umede, dar dupa 40 minute sunt sigur bine gatite