Este una dintre cele mai bune supe crema gustate pana acum. A plecat de la ideea de supa de chimen, dar am pregatit cu ce legume am gasit prin figider.
Nu e deloc complicat de pregatit, rapida, pe noi ne-a cucerit iremediabil.
Din cantitatile din reteta, obtineti doua portii potrivite, fara prea mult apa adaugata.
Ingrediente:
- 1 cartof mare sau 3 potriviti
- 1 morcov
- 1 ceapa mica
- 2 catei usturoi
- 1 lingura plina de chimen
- 1 lg ulei de masline presat la rece
- 1 lg plina smantana grasa
- seminte de canepa si ceapa verde pentru servit
Cum am procedat:
- prima data, in tigaia incinsa, fara ulei/grasime, am uscat semintele de chimen
- separat, am pus legumele taiate mic la fiert in apa cat sa le acopere
- cand legumele au fost moi/gatite, am pastrat putina apa (cantitatea de apa in functie de textura dorita), am adaugat smantana, uleiul, semintele de chimen si am pasat supa pana cand am obtinut o crema
- am servit supa cu ceapa verde si seminte de canepa
Pofta buna!
No Comments