Simona a dat startul la gatit cu faina din cereale/pseudocereale macinate in casa. Si cum e un exemplu tocmai bun de urmat, zic…au aparut ei, covrigeii vanilati cu hrisca macinata. ❤️ Reteta mi-a aparut la o simpla cautare prin retetarul amicului meu thermomix, dar cum eu si respectatul unei retete suntem precum soarecele si pisica…au iesit mega apreciati de copil!
Ingrediente:
- 250 gr boabe de hrisca (hidratate in apa cu lamaie peste noapte)
- 160 gr fulgi de ovaz
- 40 gr amidon din tapioca (sau alt amidon nemodificat sau o faina cu gluten sau fara)
- 80 gr ulei de cocos presat la rece (sau alt ulei de calitate)
- 80 gr sirop de curmale
- 150 gr kefir (am folosit de la Laptaria)
- 1 pastaie de vanilie cu tot cu seminte
Cum am procedat:
- dupa hidratare, am spalat bine hrisca si am scurs-o de apa, apoi am tamponat-o cu un servetel
- am pus hrisca intr-un chopper impreuna cu pastaia de vanilie, amidonul, fulgii si vjjjj-vjjjjjjj am maruntit totul
- am rasturnat totul intr-un bol, am adaugat uleiul, siropul de curmale si am omogenizat bine
- am rasturnat aluatul pe blatul bine infainat si am format covrigeii; aluatul e lipicios, dar puteti forma covrigeii.
- am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr. caldura sus-jos, 15-17’.
Pofta buna!
No Comments