Cereale, pseudocereale și derivate

Covrigei din hrișcă

aprilie 7, 2021

Simona a dat startul la gatit cu faina din cereale/pseudocereale macinate in casa. Si cum e un exemplu tocmai bun de urmat, zic…au aparut ei, covrigeii vanilati cu hrisca macinata. ❤️ Reteta mi-a aparut la o simpla cautare prin retetarul amicului meu thermomix, dar cum eu si respectatul unei retete suntem precum soarecele si pisica…au iesit mega apreciati de copil!

Ingrediente:

  • 250 gr boabe de hrisca (hidratate in apa cu lamaie peste noapte)
  • 160 gr fulgi de ovaz
  • 40 gr amidon din tapioca (sau alt amidon nemodificat sau o faina cu gluten sau fara)
  • 80 gr ulei de cocos presat la rece (sau alt ulei de calitate)
  • 80 gr sirop de curmale
  • 150 gr kefir (am folosit de la Laptaria)
  • 1 pastaie de vanilie cu tot cu seminte

Cum am procedat:

  • dupa hidratare, am spalat bine hrisca si am scurs-o de apa, apoi am tamponat-o cu un servetel
  • am pus hrisca intr-un chopper impreuna cu pastaia de vanilie, amidonul, fulgii si vjjjj-vjjjjjjj am maruntit totul
  • am rasturnat totul intr-un bol, am adaugat uleiul, siropul de curmale si am omogenizat bine
  • am rasturnat aluatul pe blatul bine infainat si am format covrigeii; aluatul e lipicios, dar puteti forma covrigeii.
  • am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr. caldura sus-jos, 15-17’.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.