Dupa multa vreme, fetita mea a mancat carne. Bine, bucuria nu a fost de lunga durata, dar trebuie sa o evidentiez…cine stie cand mai vad eu asa minune. I-am gatit pestele sub forma de chiftelute pe care le-a papat aproape toate. Toate din farfurie, bineinteles. 🙂
Ingrediente:
Chiftelute
- 100 gr peste tocat la cutit marunt
- 1 cartof si jumatate fierti (albi)
- 1 bucata cartof dulce fiert
- cateva fire de marar
- 1 ou potrivit
- cca 2 lg pesmet
- 1 catel usturoi ras
Sos
- 1 mar mare
- 1 morcov
- 300 gr rosii
- 1 lgita busuioc uscat
- 1 catel usturoi
- 1 lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat:
- am amestecat pestele impreuna cu cartofii pasati la furculita, mai mare, mararul tocat, pesmetul, usturoiul ras si oul si am format chiftelutele
- am copt chiftelutele in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20′
- pentru sos, am pus marul, morcovul si usturoiul in chopper si am maruntit, dupa care le-am inabusit in lg de ulei si putina apa, alaturi de busuiocul uscat
- am maruntit si rosiile si le-am adaugat si pe ele peste restul de ingrediente din tigaie si am gatit pana cand totul a devenit o pasta groasa
- am pus pasta in chopper si am vajait minunatul pana cand am obtinut un sos gros
- am pus din nou sosul in tigaie, am adaugat chiftelutele si am gatit 5′ pe foc mic, cat sa se imbine gusturile
- am servit chiftelutele in sos cu un piure din cartof, morcov si broccoli
Pofta buna!
No Comments