E duminica si e pastele Catolic, zi mare, iar soarele de afara ne-a dat un zvac puternic spre bucurie. Ne-am bucurat cu mici si mari de ziua aceasta, iar prajitura a incununat succesul zilei. A fost placuta si apreciata de la cei mici pana la cei mari care au servit-o cu dulceata.
Ingrediente:
- 110 gr faina de migdale
- 20 gr faina de cocos
- 1 lgita praf de copt BIO
- 2 oua mari
- 60 gr unt moale
- 1 lgita pudra de vanilie
- 60 gr lapte de migdale
- 30 gr miere bio certificata (1 an+)
- 125 gr branza mascarpone
- 1 banana mica
- 1 ou mare
- afine, nuci pecan
Cum am procedat:
- am mixat untul cu mierea, am adaugat cele doua oua, unul cate unul, si le-am incorporat
- am adaugat fainurile, vanilia si praful de copt, iar la final, am adaugat laptele si am amestecat bine
- am pregatit o tava de copt de cca 10 cm x 10 cm si am tapetat-o cu o foaie de copt
- am turnat 3/4 din aluat in tava, dupa care am pregatit crema
- am mixat banana impreuna cu branza si oul
- crema obtinuta, am turnat-o peste blat si am nivelat
- am adaugat afinele (sau alte fructe) deasupra stratului de branza
- restul de aluat, l-am asezat deasupra, din loc in loc, cu o lingura
- prin locurile goale, am adaugat nuci pecan maruntite
- am copt prajitura in cuptorul preincalzit la 165 grade, caldura sus-jos, timp de 40’
Pofta buna!
No Comments