Dulcegării Miss Brânzică, Mr Lăptic

Plăcintă cheesecake

aprilie 4, 2021

E duminica si e pastele Catolic, zi mare, iar soarele de afara ne-a dat un zvac puternic spre bucurie. Ne-am bucurat cu mici si mari de ziua aceasta, iar prajitura a incununat succesul zilei. A fost placuta si apreciata de la cei mici pana la cei mari care au servit-o cu dulceata.

Ingrediente:

  • 110 gr faina de migdale
  • 20 gr faina de cocos
  • 1 lgita praf de copt BIO
  • 2 oua mari
  • 60 gr unt moale
  • 1 lgita pudra de vanilie
  • 60 gr lapte de migdale
  • 30 gr miere bio certificata (1 an+)
  • 125 gr branza mascarpone
  • 1 banana mica
  • 1 ou mare
  • afine, nuci pecan

Cum am procedat:

  • am mixat untul cu mierea, am adaugat cele doua oua, unul cate unul, si le-am incorporat
  • am adaugat fainurile, vanilia si praful de copt, iar la final, am adaugat laptele si am amestecat bine
  • am pregatit o tava de copt de cca 10 cm x 10 cm si am tapetat-o cu o foaie de copt
  • am turnat 3/4 din aluat in tava, dupa care am pregatit crema
  • am mixat banana impreuna cu branza si oul
  • crema obtinuta, am turnat-o peste blat si am nivelat
  • am adaugat afinele (sau alte fructe) deasupra stratului de branza
  • restul de aluat, l-am asezat deasupra, din loc in loc, cu o lingura
  • prin locurile goale, am adaugat nuci pecan maruntite
  • am copt prajitura in cuptorul preincalzit la 165 grade, caldura sus-jos, timp de 40’

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.