Imi era pofta de o supa din ciuperci si aveam o cutie de ciuperci frumoase si carnoase, parca strigau la mine sa la transform in supa aia la care tanjeam. Si cum dorinta mea a fost si dorinta poporului, am purces la a le transforma in supa mult dorita.
Ingrediente (2 adulti + 1 copil):
- 1 ceapa medie tocata
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- 3 catei de usturoi rasi
- 1 morcov taiat felii subtiri
- 500 gr ciuperci champinion taiate felii
- 2 lg amidon tapioca (sau o faina fara gluten)
- 1 lgita cimbru uscat
- 2 pahare de 250 ml apa + extra pentru inabusit
- 2 lg smantana vegana reteta aici (sau smantana de cocos sau, in varianta fara aplv, puteti inlocui cu smantana din lv)
- 1 praf de sare (2ani+)
Cum am procedat:
- intr-o tigaie, am inabusit ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul de masline si apa pana cand se inmoaie
- am adaugat ciupercile si amidonul si am gatit cateva minute, amestecand continuu
- am adaugat apa, cimbrul si am acoperit cu un capac, amestecand din cand in cand, la foc mic, cam 15′
- am luat de pe foc si am adaugat smantana
Pofta buna!
No Comments