Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supă groasă din ciuperci (vegană)

aprilie 2, 2021

Imi era pofta de o supa din ciuperci si aveam o cutie de ciuperci frumoase si carnoase, parca strigau la mine sa la transform in supa aia la care tanjeam. Si cum dorinta mea a fost si dorinta poporului, am purces la a le transforma in supa mult dorita.

Ingrediente (2 adulti + 1 copil):

  • 1 ceapa medie tocata
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 3 catei de usturoi rasi
  • 1 morcov taiat felii subtiri
  • 500 gr ciuperci champinion taiate felii
  • 2 lg amidon tapioca (sau o faina fara gluten)
  • 1 lgita cimbru uscat
  • 2 pahare de 250 ml apa + extra pentru inabusit
  • 2 lg smantana vegana reteta aici (sau smantana de cocos sau, in varianta fara aplv, puteti inlocui cu smantana din lv)
  • 1 praf de sare (2ani+)

Cum am procedat:

  • intr-o tigaie, am inabusit ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul de masline si apa pana cand se inmoaie
  • am adaugat ciupercile si amidonul si am gatit cateva minute, amestecand continuu
  • am adaugat apa, cimbrul si am acoperit cu un capac, amestecand din cand in cand, la foc mic, cam 15′
  • am luat de pe foc si am adaugat smantana

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.