Carnea de pasăre de țară e cea mai potritivă pentru supe. Varianta de astăzi e cu legumele pe care le aveam prin casă și a ieșit minunat!
Ingrediente:
- 1/2 pui de casă (puteți să folosiți și un alt pui crescut cât mai natural)
- 3 morcovi medii
- 2 cartofi medii
- o felie de țelină
- un pumn de fasole păstăi
- un pumn de mazăre
- câteva buchețele de conopidă
- 1/2 de praz
- mărar proaspăt
- opțional, pentru cei mari: sare și piper
Cum am procedat:
- La Ninja Foodi: Am gătit sub presiune carnea de pui și morcovii întregi timp de 30 de minute (eu am folosit 3.5 l apă). Am depresurizat rapid, am adăugat restul legumelor tăiate în formele dorite și am mai gătit sub presiune încă 5 minute. Am depresurizat natural (lent). Ulterior am tăiat carnea și morcovul bucățele.
- Pe plită/aragaz: Se fierbe carnea de pui și morcovul la foc mic timp de o oră. Ulterior se adaugă restul legumelor tăiate în forma dorită și se continuă gătirea până când toate legumele sunt gătit (aproximativ 15 minute). După răcire parțială se taie carnea și morcovul în bucăți mici.
- Noi am servit cu mult mărar proaspăt tocat
No Comments