Ce mai facem ca sa manance cei mici?! Mai ales cand micul dejun e una dintre mesele refuzate. Am avut o perioada cand manca putin sau aproape deloc la mic dejun…acum, foamea e mai bine resimtita si instinctul de conservare ii spune sa manance. 😁 Dar, ca toate mamicile, recurgem la diverse elemente ajutatoare: culori, texturi, forme, toate menite sa ii atraga macar pentru a gusta. Pentru ca nu e vorba ca nu le place, refuza sa guste, deci…nici nu stiu ce gust are. Sper sa va ajute ideea, la noi a fost un succes de proportii. 😘
Ingrediente:
- 80 gr fulgi de cereale (ovaz, hrisca)
- 40 ml lapte de cocos (sau alt lapte)
- 3/4 banana bine coapta
- 3-4 nuci maruntite
- 1 lgita pudra de roscove
- 2 lgite sirop de curmale (optional)
- 1 lgita pudra de vanilie
- 2 lgite merisoare (sau stafide, etc)
Cum am procedat:
- am pasat banana bine cu o furculita si am ametecat-o cu laptele
- am amestecat restul de ingrediente separat si am adaugat amestecul lichid peste cel solid, omogenizand bine; rezulta un amestec gros, care poate fi modelat si cu mana
- am pus amestecul cu o lingurita in forma de copt, am nivelat si am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus jos, timp de 25-28’
- dupa, am scos din forme si am introdus un bat de inghetata ca sa le fac mai interesante pentru copil 😁
- am decorat cu sirop de curmale si pudre: faina de cocos, spirulina albastra, pudra de afine, pudra de zmeura
Pentru forma, puteti folosi si forme de briose pe care sa le umpleti o idee mai putin de jumatate.
Pofta buna!
No Comments