Dulcegării

Negresă baby, fără gluten

septembrie 4, 2017

In căutarea unor rețete de dulciuri cu „ciocolată” – babyfriendly, am descoperit o combinație care este maxim pe gustul meu, de mamă mybabyfood-istă pusă mereu pe a pregăti preparate safe dar și gustoase pentru năzdrăvanul iubit al casei❤️

Doar ca varianta cea mai babyfriendly găsită este una coapta😃. Conține „ciocolata” sub formă de carob, nuci și faină de cocos. A, da!! Este si gluten free, pe deasupra. E usor umedă în interior și mega bună, vă asigur. Pudra de cacao, fie ea in forma cea mai pură, neagră și BIO, o lăsăm pentru când vor mai crește copilașii (>3 ani), datorită efectului excitant asupra sistemului nervos.

Sooo – coaptă, cu „ciocolata” permisă micilor exploratori dar și cu nuci, cum ar putea să se numească??👀  Fără nici o legătura cu descrierea de mai sus😃, eu zic să o chemăm la joacă cu ai noștri copilași peeeee….Negresa Baby!!🎉🎉

Ingrediente (2 brioșe): 

  • 15 g făină cocos – 1 lg cu vârf – găsiți online aici
  • 1 ou
  • 1 curmală (nu exagerăm cu dulcele, da?👀)
  • 8-9 migdale ~ 10 gr
  • semințele unei păstăi de vanilie
  • praf copt BIO sau bicarbonat de sodiu, stins cu lămâie
  • 2 lg ulei cocos presat la rece-  topit
  • 5 lg lapte (animal, vegetal, apă)
  • 1 linguriță carob
  • seminte – pentru a le presara deasupra (eu le-am ales pe cele de cănepă)

Cum am procedat:

  • am pus migdalele la hidratat peste noapte. In caz că vă grăbiți, puteți pune migdalele în apă caldă, pentru a putea îndeparta coaja maronie (le hidratez și îndepărtez coaja maronie, pentru a înlătura acidul fitic- prezent inclusiv în coajă și a facilita astfel absorbția mineralelor). Am îndepărtat coaja maronie și am  tăiat mărunt- mărunt migdalele. Puteți să le puneți într-un chopper și astfel terminați mai repede. Nu le mărunțiți până la stadiul de pastă, dar suficient cât să nu reprezinte un pericol pentru cei mici.
  • am mărunțit curmala (puteți să mai adăugați curmale, în funcție de „gust”, la pitici însă e suficient una) și am amestecat-o cu făina și praful de copt BIO, insistând pe separarea bucațelelor lipicioase și dispersarea lor în compoziția de făină.
  • am adăugat migdalele mărunțite  peste făina amestecată cu bucățelele de curmală.
  • am bătut bine oul și l-am amestecat cu 2 lg ulei topit de cocos (și răcit) și 5 lg lapte, după care am pus amestecul acesta lichid peste cel solid format din faină, migdale și curmală.
  • am turnat compoziția rezultată în 2 forme de brioșă, am presarat niste seminte de canepa (puteți să le presărați și când negresa este coaptă, așa valorificați mai mult semințele) și le-am copt 25’/180*
  • puteți să renunțați la formele de brioșe și să o pregătiți în varianta clasică, la tavă

📌 Pentru copilasii cu aplv si/sau intoleranta la lactoza,  inlocuiti laptele de vaca cu lapte vegetal sau apa.

Da, merg perfect și pentru pachețelele celor mici!

S-aveți copii sănătoși și păpăcioși!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.