In căutarea unor rețete de dulciuri cu „ciocolată” – babyfriendly, am descoperit o combinație care este maxim pe gustul meu, de mamă mybabyfood-istă pusă mereu pe a pregăti preparate safe dar și gustoase pentru năzdrăvanul iubit al casei❤️
Doar ca varianta cea mai babyfriendly găsită este una coapta😃. Conține „ciocolata” sub formă de carob, nuci și faină de cocos. A, da!! Este si gluten free, pe deasupra. E usor umedă în interior și mega bună, vă asigur. Pudra de cacao, fie ea in forma cea mai pură, neagră și BIO, o lăsăm pentru când vor mai crește copilașii (>3 ani), datorită efectului excitant asupra sistemului nervos.
Sooo – coaptă, cu „ciocolata” permisă micilor exploratori dar și cu nuci, cum ar putea să se numească??👀 Fără nici o legătura cu descrierea de mai sus😃, eu zic să o chemăm la joacă cu ai noștri copilași peeeee….Negresa Baby!!🎉🎉
Ingrediente (2 brioșe):
- 15 g făină cocos – 1 lg cu vârf – găsiți online aici
- 1 ou
- 1 curmală (nu exagerăm cu dulcele, da?👀)
- 8-9 migdale ~ 10 gr
- semințele unei păstăi de vanilie
- praf copt BIO sau bicarbonat de sodiu, stins cu lămâie
- 2 lg ulei cocos presat la rece- topit
- 5 lg lapte (animal, vegetal, apă)
- 1 linguriță carob
- seminte – pentru a le presara deasupra (eu le-am ales pe cele de cănepă)
Cum am procedat:
- am pus migdalele la hidratat peste noapte. In caz că vă grăbiți, puteți pune migdalele în apă caldă, pentru a putea îndeparta coaja maronie (le hidratez și îndepărtez coaja maronie, pentru a înlătura acidul fitic- prezent inclusiv în coajă și a facilita astfel absorbția mineralelor). Am îndepărtat coaja maronie și am tăiat mărunt- mărunt migdalele. Puteți să le puneți într-un chopper și astfel terminați mai repede. Nu le mărunțiți până la stadiul de pastă, dar suficient cât să nu reprezinte un pericol pentru cei mici.
- am mărunțit curmala (puteți să mai adăugați curmale, în funcție de „gust”, la pitici însă e suficient una) și am amestecat-o cu făina și praful de copt BIO, insistând pe separarea bucațelelor lipicioase și dispersarea lor în compoziția de făină.
- am adăugat migdalele mărunțite peste făina amestecată cu bucățelele de curmală.
- am bătut bine oul și l-am amestecat cu 2 lg ulei topit de cocos (și răcit) și 5 lg lapte, după care am pus amestecul acesta lichid peste cel solid format din faină, migdale și curmală.
- am turnat compoziția rezultată în 2 forme de brioșă, am presarat niste seminte de canepa (puteți să le presărați și când negresa este coaptă, așa valorificați mai mult semințele) și le-am copt 25’/180*
- puteți să renunțați la formele de brioșe și să o pregătiți în varianta clasică, la tavă
📌 Pentru copilasii cu aplv si/sau intoleranta la lactoza, inlocuiti laptele de vaca cu lapte vegetal sau apa.
Da, merg perfect și pentru pachețelele celor mici!
S-aveți copii sănătoși și păpăcioși!❤️
No Comments