Deși fan hrișca la începuturile diversificării, Stefi – băiețel deeeeloc mofturos de altfel🤪, s-a “lăsat” de gusturile mititele si a zis: “gata cu hrișca! S-o pape Bogdi!”. Chiar asa, sa-l mai crească si pe el! Si mai vorbim pe urma!
Mai ca am si renunțat la ea, pana mai alaltăieri caaand, mi-a căzut in mâna un pachet cu hrișca ecologică care m-a rugat frumos sa o ajut sa se reimprietenesca cu năzdrăvan! Ceea ce am si făcut!
Ingrediente:
- 50 gr hrisca Longevita, de la Bebe Tei, chiar aici
- 70 gr fulgi de ovăz, gluten free (de regula este specificat pe eticheta acest aspect)
- 140 ml lapte de cocos/ovăz/migdale
- 1 ou
- 1 banana
- 2 lg ulei de cocos presat la rece Solaris
- un praf de scortisoara Ceylon
- 1/2 lingurița praf de copt bio
Cum am procedat:
- trebuie sa fii hotărât cu cel puțin câteva ore înainte sa faci clătitele hriscoase, deoarece hidratarea pseudocerealei este necesară. Din doua motive: atat pentru eliminarea acidului fitic si o mai buna absorbție a nutrientilor cât si pentru a înmuia boabele si a le putea “macina”. Așadar, cu o seara înainte, asta am si făcut: am pus hrișca la hidratat in apa cu zeama de lămâie. Mai multe despre importanta hidratării pseudocerealelor, aici.
- dimineata, am pus boabele hrișca intr-o sita si le-am clatit sub un jet impresionant de apa. Apoi le-am invitat la o învârtită românească in Nutribullet împreuna cu restul ingredientelor, transformându-le intr-un aluat frumos curgător, de clătite!😃
- am copt clătitele intr-o tigaie antiaderenta, câte ~2’ pe fiecare parte. Le-am servit in mai multe feluri: cu miere de salcâm de la Solaris, cu unt de arahide si cu dulceața de visine si nuci. Si ghiciți ce? Au papat ambii pitici, cu mare pofta!
Sa avem copilași sanatosi!
3 Comments
Buna ziua, se poate scoate oul din reteta sau inlocui? Multumesc
Buna,
Se poate cu faina de hrisca in loc de boabe?
Multumesc
Sigur, Georgiana! Pupici!