Dulcegării

Chec fisticos cu portocală

aprilie 12, 2021

Duminica e ziua de dinainte de luni. Luni cand…greu, greu, ne urnim spre scoala si serviciu. De cele mai multe ori, checurile ma scot din incurcatura si cu scoala, dar si cu serviciul, cate o feliuta de chec strecurata in gentute face minuni.

Ingrediente:

  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 180 gr faina 550
  • 100 gr fistic nesarat, fara coaja
  • 2 – 3 lgita coaja de portocala BIO
  • 2 oua
  • 200 gr smantana lichida fara caraghenan (am folosit Laptaria cu Caimac)
  • 10 gr praf de copt BIO
  • cateva nuci pecan maruntite
  • 2-3 lg miere bio certificate (1an+)

Cum am procedat:

  • am preincalzit cuptorul la 190 gr, caldura sus-jos, si am pregatit o forma de chec de 28cm, tapetata cu o foaie de copt
  • cu un chopper, am transformat fisticul si coaja de portocala in faina
  • am amestecat fisticul cu faina si praful de copt
  • separat, am mixat ouale impreuna cu untul, am adaugat mierea, smantana lichida si am turnat amestecul lichid peste cel solid, omogenizand bine
  • am turnat compozitia in forma, am adaugat nucile maruntite si am copt checul timp de 45-50′, pana cand trece testul scobitorii
  • in ultimele 5-10′, am acoperit cu o foaie de copt pentru a nu se arde prea tare deasupra
  • am servit la mic dejun cu lapte si fructe

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.