De multa vreme aveam in cap sa fac pateul acesta din linte cu nuci si rosii deshidratate. Cum de maine incepe o saptamana noua, inapoi la serviciu, scoala, l-am pregatit. Stiti ce bine merge cu o salata, intr-un sandwich? Olalaaaaaa, e mega bun! Delicios e putin spus! Ne place carnea (de mine si de sot zic 🙈), dar pateul asta ne-a multumit in totalitate.
Ingrediente:
- 250 gr linte fiarta (eu am folosit un borcan BIO: apa, linte, minim de sare; pentru copilasii sub 2 ani, preferabil gatit in casa)
- 10 nuci hidratate (min. 2h)
- 1 lg semine de pin hidratate (min. 2h)
- 10 jumatati de rosii deshidratate in ulei de masline, scurse de ulei
- 50 gr ulei de masline extravirgin
- 3-4 lg de apa, in fct de textura
Cum am procedat:
- am pus ingredientele intr-un chopper si am vajait totul pana cand am obtinut o pasta cremoasa
- am adaugat apa, cate o lg, pana cand am obtinut textura dorita
- am servit cu painica prajita si rosii/castraveti
Pofta buna!
2 Comments
E super bun!!! Gustul e atat de fin si combinatia cu rosii e delicioasa! Multumesc mult pentru reteta. Sigur vom repeta
Buna, Vera! Ma bucur tare ca va place! 😘😘😘