In dimineata asta am facut gofre! Le-am copt mai subtiri si au iesit asemantoare unor saratele- napolitane, din comert (nu asa crocante insa). Piticul le-a papat cu unt de alune de padure. Nimic neobisnuit pana aici. O sa vedeti imediat unde vreau sa ajung😊.
La 30’ dupa micul nostru dejun, iacata pe grup o postare a unei mamici care dorea sa afle daca stim ceva retete babyfriendly de saratele – napolitane, care sa inlocuiasca variantele din comert. Ii scriu varianta mea si ma gandesc ca, intr-adevar merita sa adaptam cat mai multe “tentatii” “dulci” si “sarate” din comert si sa descoperim variante sanatoase ale acestora, pe care sa le pregatim acasa. Noh, de aici a plecat ideea de a adapta aluatul de gofre si a-l coace in alte forme decat cele din dotarea aparatului. Am niste forme de cake pops, achizitionate de la Kitchen Shop, neatinse inca🙈. In speranta ca va functiona, pregatesc aluatul in cateva minute, mai adaug putina faina in plus la reteta originala de gofre, scot formele siiiii..ma asez:)). Parca asa golase nu sunt prea interesante🙈. Ce i-ar placea nazdravanului meu sa gaseasca in ele? Poate, niste magiun?😋 O, da! Magiun! El este fan pufe cu magiun, numai ca pregatirea lor necesita mai mult timp (framantare, dospire, coacere, bla bla). Oricat de mult ii plac si oricat de babyfriendly sunt, pe caldura asta parca nu m-as incumeta sa-i pregatesc pufe. Asa ca, risc! Pun magiun in ele si mai vad eu! Nu inainte insa, de a razui putina coaja de lamaie bio in aluat (ca la pufele noastre preferate🙈).
Sunteti curioase de rezultat? Ei bine, am stat cu sufletul la gura sa vad daca imi va iesi ceva🙈. Pare-se ca, dimineata asta chiar e una norocoasa. Am descoperit niste “bombonele” coapte delicioase, care se fac intr-un timp foarte scurt si care mai sunt si mega magnetice pentru gurite de pitici voinici😋
Ingrediente (16x):
- 1 ou
- 70 ml lapte vegetal (lapte de ovaz am folosit eu)
- 85 gr faina 650
- 3 lingurite ulei cocos (topit)
- putina coaja razuita de lamaie bio (spalata bine in apa cu bicarbonat de sodiu)
- optional: bicarbonat de sodiu stins cu lamaie sau praf de copt bio
Pentru umplutura:
- magiun (fara zahar) – Camara Noastra
- unt de arahide Nuts for Nuts
Deasupra am presarat scortisoara – pe cele cu magiun si putin unt de arahide si niste alune maruntite – pe cele cu unt de arahide. Insa, sunt perfecte asa cum sunt, fara prea mult “fard”😊.
Cum am procedat:
- am batut albusul spuma. Am adaugat galbenusul, laptele, uleiul, faina si coaja de lamaie (plus agentul de crestere, daca alegeti sa-l folositi)
- am scos formele de Cake Pops, de la “naftalina” si in jumatatea de jos a acestora am repartizat aluatul cu o lingura (am pus aluat pana la jumatatea lor). Am adaugat magiun/unt de arahide si am completat cu aluat pana la marginea de sus a formei. Am acoperit formele cu cealalta jumatate si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 170*/15-20’. Nu introduceti acum betigasele in bombonele (riscati sa se topeasca), ci dupa ce acestea sunt coapte si racite:).
- nu le scoateti din cuptor in prezenta celor mici! Nu riscati nici cu mai marii casei😁. Se lasa la racit si se “aseaza” intr-un bat. Desi, nu-i musai. Stefi le-a preferat pe post de bombonele, lipsite de suspendare:)).
- partea frumoasa si pentru care am avut emotii a fost pastrarea magiunului in interior:). Untul de arahide s-a pastrat si el – perfect.
- mie nu mi-au iesit niste forme perfect rotunde. Probabil, cu putin agent de crestere se mai rotunjeau. Au iesit niste ciupercute dragalase, extrem de gustoase si cu siguranta babyfriendly! So, mission accomplished!
Sa aveti pofta pitici frumosi!❤️
4 Comments
Buna!! Se pot face si cu lapte de vaca si ulei de masline?
Da, cu siguranta:)
As pune doar 2 lg ulei masline sau unt topit.
Pofta buna!
De la ce varsta poate papa bebe?
Avand in vedere ca nu pot constitui o masa ca atare, mai mult gustarele, as merge pe aceasta varianta – cand o introduceti (1+). Sa aiba toate ingredientele introduse si sa le poata gestiona 🤗