Carne, pește sau fructe de mare Legume și leguminoase

Frigăruie din pește cu cartofi în mălai

martie 28, 2021

Duminica e zi de confort, relaxare, mici placeri si leneveala pentru toti ai casei. Nu plecam nicaieri, nici nu venim, nici magazinele nu-s deschise, nici vantul nu bate. E duminica pentru toata lumea. Doar in bucatarie ce se mai aud zgomote de oale…ca deh, de mancat, inca se mai mananca. Desi nu bate vantul, nu-s deschise magazinele si nici nu plecam / venim de undeva :)…Cata filozofie pentru niste cartofi si o biata frigaruie…:)

Ingrediente:

  • 3 cuburi de peste (am folosit 1 de somon, 1 eglefin, 1 salau)
  • 4-5 felii dovlecel
  • 2 -3 bucatele ardei gras (rosu, verde)
  • amestec de seminte (canepa, piper Sichuan, susan)
  • 1 cartof potrivit (eu am folosit nou, se gateste mai repede)
  • 1 lgita boia dulce
  • 1-2 lg malai
  • 1 rosie
  • 1 bucatica castravete
  • 1 bucatica ardei gras rosu
  • 2 capsuni
  • 2-3 fire patrunjel
  • 1 lgita zeama de lamaie
  • 1 lgta ulei de masline extravirgin
  • 1-2 picuri de miere BIO certificata (1an+)

Cum am procedat:

  • am asezat pe batul de frigaruie bucatile de carne, alternand cu bucatele de dovlecel si ardei gras, dupa care am imbracat frigaruia in seminte si am asezat-o in tava de copt, pe o hartie de copt
  • am condimentat cartoful taiat cubulete cu boia si l-am imbracat in malai, dupa care am asezat cubuletele pe aceeasi foaie de copt, in tava
  • am copt cartofii si frigaruia in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, timp de 30′
  • dupa 15′, am intors frigaruia si am mai gatit-o inca 5′, apoi am scos-o pe o farfurie
  • am lasat cartofii sa se gateasca in continuare pana la 30′, crescand temperatura la 200 grade
  • intre timp, am pregatit salata: taiat legumele cubulete si asezonat cu sosul din zeama de lamaie, ulei si miere
  • am servit totul cu patrunjel proaspat tocat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.