Duminica e zi de confort, relaxare, mici placeri si leneveala pentru toti ai casei. Nu plecam nicaieri, nici nu venim, nici magazinele nu-s deschise, nici vantul nu bate. E duminica pentru toata lumea. Doar in bucatarie ce se mai aud zgomote de oale…ca deh, de mancat, inca se mai mananca. Desi nu bate vantul, nu-s deschise magazinele si nici nu plecam / venim de undeva :)…Cata filozofie pentru niste cartofi si o biata frigaruie…:)
Ingrediente:
- 3 cuburi de peste (am folosit 1 de somon, 1 eglefin, 1 salau)
- 4-5 felii dovlecel
- 2 -3 bucatele ardei gras (rosu, verde)
- amestec de seminte (canepa, piper Sichuan, susan)
- 1 cartof potrivit (eu am folosit nou, se gateste mai repede)
- 1 lgita boia dulce
- 1-2 lg malai
- 1 rosie
- 1 bucatica castravete
- 1 bucatica ardei gras rosu
- 2 capsuni
- 2-3 fire patrunjel
- 1 lgita zeama de lamaie
- 1 lgta ulei de masline extravirgin
- 1-2 picuri de miere BIO certificata (1an+)
Cum am procedat:
- am asezat pe batul de frigaruie bucatile de carne, alternand cu bucatele de dovlecel si ardei gras, dupa care am imbracat frigaruia in seminte si am asezat-o in tava de copt, pe o hartie de copt
- am condimentat cartoful taiat cubulete cu boia si l-am imbracat in malai, dupa care am asezat cubuletele pe aceeasi foaie de copt, in tava
- am copt cartofii si frigaruia in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, timp de 30′
- dupa 15′, am intors frigaruia si am mai gatit-o inca 5′, apoi am scos-o pe o farfurie
- am lasat cartofii sa se gateasca in continuare pana la 30′, crescand temperatura la 200 grade
- intre timp, am pregatit salata: taiat legumele cubulete si asezonat cu sosul din zeama de lamaie, ulei si miere
- am servit totul cu patrunjel proaspat tocat
Pofta buna!
No Comments