Legume și leguminoase

Gnocchi in sos de rosii cu busuioc

august 5, 2020

Suntem in vacanta la tara si traim asta la maxim! Piticii adora sa zburde in picioarele goale, isi strecoara manutele in toate cele🙈, se dau pe derdelus facut din apa turnata pe beton fierbinte, stau in bataia aspersoarelor din gradina surorii mele😂, se tavalesc prin iarba, uda zarzavaturile, ingrijesc puisori de pasare cazuti dintr-un cuib care s-a deteriorat si muuulte altele! Babyfriendly, toate!😀

Cum nu prea avem mult timp de stat in bucatarie iar gradina e plina cu tot ce trebuie, apelam la solutii rapide de a face papa bun! Astazi, gnocchi! Yupppi!

Ingrediente:

  • o punguta de gnocchi (cititi cu atentie eticheta, sa fie fara aditivi, zahar) – in cazul in care nu aveti chef sa-i preparati in casa. Pe site, gasiti varianta cu dovleac, delicioasa – chiar aici
  • o mana zdravana de rosii cherry si 2 rosii medii (asta am avut in gradina, puteti folosi ori cherry, ori alte soiuri)
  • o ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita pasta de curmale
  • o frunza de telina
  • o ramurica de busuioc
  • optional, un praf de sare (2+)

Cum am procedat:

  • am inabusit (1 lg ulei, 2 lg apa) ceapa si usturoiul intr-o tigaie, 3-4’. Am adaugat cele doua rosii taiate cubulete, pe cele cherry le-am adaugat intregi sau taiate in doua. Am lasat amestecul pe foc 10’, dupa care am adaugat pasta de curmale, frunzele verzi, o cescuta de apa si am introdus tigaia in cuptor, pentru aproximativ 25’.
  • odata coapte rosiile, am scos frunzele si am trecut compozitia in chopper (mai putin cateva bucatele de rosii cherry). Vrum-vrum si am obtinut un sos delicios, in care am adaugat ghocchi (preparati conform instructiunilor) si bucatelele de cherry extrase anterior. Puteti foarte bine sa nu mai blenduiti amestecul de rosii, mie imi place maxim sa simt bucatelele de rosii si de ceapa. Insaaaa, cum am niste pitici pretentiosi, le-am facut pe plac si am zis: “sos, sa fie! Cat de cat!”
  • mai puteti introduce preparatul la cuptor, acoperit cu un strat de branza maturata. Sau, la servire, presarati niste pamezan ras (vegetal sau animal). Noi l-am servit fara lactate animale, azi.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.